Virusul ucigaș din China a mai făcut o victimă! Autoritățile vor să declare urgenţă de sănătate publică de amploare internaţională

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 09:39
Virusul ucigaș din China a mai făcut o victimă! Autoritățile vor să declare urgenţă de sănătate publică de amploare internaţională
Virusul ucigaș din China a mai făcut o victimă. Sursa foto: aziaminvatat.ro

Virusul ucigaș din China a mai făcut o victimă, numărul oamenilor uciși de boala neidentificată a ajuns astfel la patru. Ultima victimă este un bărbat în vârstă de 89 de ani, iar medicii atrag atenția că acest virus ciudat se poate răspândi foarte ușor.

Un bărbat de 89 de ani este a patra victimă făcută de virusul ucigaș din China

Virusul apărut în China se transmite de la om la om, informează BBC. OMS a anunţat organizarea, miercuri, a unei reuniuni de urgenţă pentru a stabili dacă declară „urgenţă de sănătate publică de amploare internaţională”, clasificare care nu este utilizată decât pentru epidemiile cele mai grave.

Bărbatul de 89 de ani a murit duminică, la Wuhan, oraş din centrul ţării în care s-a declanşat epidemia care a infectat, oficial, până acum, peste 200 de persoane. Oamenii de știință spun însă că numărul persoanelor infectate este mult mai mare.

Numărul îmbolnăvirilor ar putea exploda de Anul Nou chinezesc

Printre cei care au contractat virusul se numără și cel puțin 15 cadre medicale din Wuhan, iar una dintre persoanele respective se află în stare foarte gravă.

La mai bine de o lună de la apariţia sa, virusul din familia SARS (Sindromul Respirator Acut Sever) s-a răspândit în mai multe oraşe mari ale ţării – printre care Beijing şi Shanghai – şi în alte trei ţări din Asia: un caz în Japonia, unul Coreea de Sud şi două în Thailanda. Toți acești oameni călătoriseră la Wuhan!

Numărul celor care pot contracta virusul ar putea exploda în perioada următoare, odată cu sărbătorirea Anului Nou chinezesc. Acestă perioadă, în care de obicei gările şi aeroporturile sunt arhipline, este un factor de risc suplimentar pentru propagarea virusului.

Zhong Nanshan, oficial chinez din domeniul sănătății, a anunțat luni că se confirmă transmiterea virusului de la o persoană la alta. Tulpina incriminată este un nou tip de coronavirus, o familie care cuprinde un număr mare de virusuri.

Acestea pot provoca răceli banale, dar și temutul SARS. Expertul a ajutat la evaluarea amplorii epidemiei de SARS din 2002-2003, care s-a soldat cu 774 de morţi în lume, din care 349 în China continentală şi 299 în Hong Kong, din 8.096 de cazuri, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×