Virusul din Wuhan, China, a ajuns și în Coreea de Sud. Boala a făcut deja 3 victime

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 09:02
Virusul din Wuhan, China, a ajuns și în Coreea de Sud. Boala a făcut deja 3 victime
Virusul din China s-a răspândit și în Coreea de Sud. Au murit deja 3 persoane până acum. Sursa foto: pixabay.com

Centrul de Boli şi Prevenţie din Coreea de Sud a raportat primul caz de infecție cu noul tip de coronavirus care a izbucnit în luna decembrie 2019 pe teritoriul Chinei. Autoritățile au precizat că numărul deceselor a crescut la 3, în timp ce numărul bolnavilor este de peste 200.

Virusul din China s-a extins și în Coreea de Sud. O a treia persoană a murit

Virusul misterios care provoacă pneumonie în rândul locuitorilor din China s-a răspândit și a ajuns și pe teritoriul Coreei de Sud. Autoritățile coreene s-au confruntat deja cu primul caz confirmat de infecție cu noul tip de coronavirus.

Centrul de Boli şi Prevenţie din Coreea de Sud a declarat că o femeie în vârstă de 35 de ani care prezentat semnele virusului chinez a murit. Pacienta a plecat duminică din Wuhan, China, dar când a aterizat pe aeroportul din Coreea de Sud prezenta semne vizibile ale îmbolnăvirii.

Potrivit autorităților coreene femeia avea febră crescută și a fost trimisă direct în carantină. Din păcate, virusul puternic i-a slăbit organismul, iar femeia a murit la scurt timp. Numărul persoanelor care au decedat din cauza acestei epidemii a ajuns așadar la trei.

Virusul misterios din Wuhan nu poate fi ținut sub control

Autoritățile chineze au declarat că virusul care a izbucnit în urmă cu o lună nu poate fi ținut sub control și se așteaptă să se extindă tot mai mult asupra țărilor vecine, dar și la nivel mondial. Totodată, Comisia pentru Igienă şi Sănătate din Wuhan a mai adăugat că numărul pacienților a crescut alarmant.

Epidemia care a început într-o piață de fructe de mare și pește din Wuhan, China, a dus la triplarea numărului pacienților. Așa se face că până în acest weekend au fost confirmate încă 136 de cazuri. Asta înseamnă că numărul bolnavilor a ajuns la 201 persoane, transmit The Guardian şi CNN.

Oamenii de știință susțin că numărul bolnavilor este mai mare

Mai mulți oameni de știință din Marea Britanie au ajuns la concluzia că autoritățile din China ascund numărul exact al persoanelor care au intrat în contact cu virusul misterios. Aceștia sunt de părere că numărul persoanelor deja infectate este mai mare decât arată cifrele oficiale.

„Acest lucru mă îngrijorează. Dacă Wuhan a exportat deja trei cazuri de infecție cu virus, asta presupune că trebuie să fie mult mai multe cazuri decât s-au raportat”, a declarat profesorul Neil Ferguson, informează digi24.ro.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă și avertizează restul țărilor asupra răspândirii acestei maladii periculoase. OMS consideră că noul coronavirus din China este puternic, iar spitalele din întreaga lume trebuie să se pregătească pentru acest scenariu.

  • 201 persoane din China au intrat în contact cu virusul misterios care provoacă pneumonie
  • 3 persoane au murit deja din cauza virusului din Wuhan
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×