Alertă alimentară în România! Carne de curcan cu virusul gripei aviare a fost adusă în România

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 18:25
Alertă alimentară în România! Carne de curcan cu virusul gripei aviare a fost adusă în România
Carne de curcan cu virusul gripei aviare a intrat în România. Sursa foto: daciccool.ro

Alertă alimentară în România, după ce o cantitate foarte mare de carne de curcan infestată cu virusul gripei aviare a intrat în România! Aceasta provine din Ungaria și a ajuns în trei depozite din județul Bihor, după cum anunță Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)!

Carne de curcan cu virusul gripei aviare a intrat în România

Autoritatea Sanitar Veterinară a anunţat, vineri, că a fost notificată de către Comisia Europeană că, din fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară, au fost sacrificaţi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. Astfel de produse au ajuns la trei depozite din judeţul Bihor, conform News.ro.

”Comisia Europeană a transmis o notificare Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care informează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificate păsări (curcani), iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România.

ANSVSA a dispus identificarea de urgență a cărnii de pui infestată cu gripă aviară

Din analiza informaţiilor primite a rezultat faptul că astfel de produse au fost introduse în România prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor”, a anunţat, vineri, ANSVSA.

În regim de urgenţă, ANSVSA a dispus serviciilor sanitare veterinare de la nivel teritorial să acţioneze de urgenţă pentru identificarea tuturor beneficiarilor produselor în cauză, retragerea de la comercializare şi incinerarea acestora, în conformitate cu prevederile Directivei 94/2005.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×