Suspiciuni de gripă aviară în Germania

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
27/07/2015, 21:09
Suspiciuni de gripă aviară în Germania

10.000 de păsări de la o fermă din Saxonia Inferioară au fost sacrificate pentru a se preveni o potenţială extindere a flagelului.Ministerul Agriculturii din landul german Saxonia Inferioară suspectează un caz de gripă aviară la o fermă avicolă din Emsland şi a decis să sacrifice 10.000 de păsări de la această fermă, transmite Reuters. Anunţul vine după ce autorităţile din Marea Britanie (DEFRA) au descoperit luna aceasta un caz de gripă aviară la o fermă avicolă din Lancaster şi au decis să sacrifice 170.000 de păsări.

Cazul din Emsland (nordul Germaniei) a fost descoperit în urma verificărilor interne efectuate la fermă şi încă sunt analizate sursele, a anunţat Ministerul Agriculturii din Saxonia Inferioară. Instituţia a instituit o zonă de carantină de trei kilometri în jurul fermei şi o zonă de observare de 10 kilometri. O epidemie de gripă aviară s-a înregistrat luna trecută în Iran.

ROM NIA, ÎN DOLIU! Tragedia s-a produs în urmă cu puţin timp! Celebrul cîntăreţ A MURIT! Avea numai 33 de ani! Lovitură teribilă pentru muzica românească!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a avertizat recent că peste 35 de ţări au fost afectate de înmulţirea cazurilor de epidemie de gripă aviară de la începutul anului trecut şi până în prezent, epidemii care au condus la eutanasierea mai multor zeci de milioane de păsări. Numai producătorii americani de carne de pasăre şi ouă s-au confruntat cu o epidemie record de gripă aviară, în principal tulpina H5N2, care a fost detectată în 14 state americane şi care a impus eutanasierea a peste 33 de milioane de păsări în perioada care a trecut din luna decembrie a anului trecut şi până în prezent. De asemenea, Departamentul american al Agriculturii a anunţat că în câteva state americane a fost identificată şi varianta de gripă aviară înalt patogenă H5N8, care, la fel ca în cazul variantei H5N2, nu a fost descoperită şi la oameni.

ĂSTA E GIGI BECALI! GEST FENOMENAL pentru românul condamnat la MOARTE! Familia a primit vestea cu lacrimi în ochi

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor a cerut celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare. De asemenea, datele OIE arată că 28 de ţări au fost afectate de la începutul acestui an de epidemii de gripă aviară de subtip

Sursă: www.capital.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×