Pe cine vrea Victor Ponta să pună premier în locul Vioricăi Dăncilă. Propunerea a venit în această seară

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 18:38
Pe cine vrea Victor Ponta să pună premier în locul Vioricăi Dăncilă. Propunerea a venit în această seară
Victor Ponta și-a ales favoritul pentru funcția de premier. Sursa foto: capital.ro

În doar câteva zile, moțiunea de cenzură va fi supusă votului din Parlament, iar șansele ca demersul inițiat de Partidul Național Liberal să aibă sorți de izbândă sunt mai mari ca niciodată. În aceste condiții, se pune problema numelui viitorului premier care va conduce țara noastră până la viitoarele alegeri, iar Victor Ponta s-a hotărât deja pe cine vrea în locul Vioricăi Dăncilă.

Victor Ponta vrea ca premierul să fie din afara partidelor politice

Într-un interviu acordat recent, președintele Pro România a subliniat că noul șef al Executivului al trebui să vină din afara partidelor politice și să formeze un guvern PSD-Pro România-ALDE. Chiar dacă nu a dorit să dezvăluie numele celui pe care îl consideră potrivit pentru a-și asuma această responsabilitate, Ponta a anunțat că va înainta propunerea sa președintelui Klaus Iohannis la consultările ce ar urma să aibă loc la Palatul Cotroceni, după succesul moțiunii.

Joi seara, la o oră după moțiunea de cenzură, o să fac o propunere oficială către toți foștii mei colegi de la PSD să refacem o majoritate fără Dăncilă, Fifor. (…) Propunerea de premier o discutăm joi după-amiaza. Să nu ne-o propună tot pe doamna Dăncilă. Să fie un premier care nu este nici la PSD, nici la ProRomania, că sunt orgolii mari, dar pe care îl cunoaștem, îl susținem toți și din PSD și din ProRomania”, a declarat Victor Ponta la Digi 24.

Victor Ponta ar vrea ca Pro România să intre la guvernare. Sursa foto: digi24.ro
Victor Ponta ar vrea ca Pro România să intre la guvernare. Sursa foto: digi24.ro

Pro România  rămâne în Opoziție dacă PNL și USR intră la guvernare

Totodată, președintele Pro România a anunțat că partidul pe care îl conduce va rămâne în Opoziție, în eventualitatea în care PNL și USR ar intra la guvernare după dizolvarea actualului Executiv, condus de Viorica Dăncilă.

Avem 2-3 propuneri foarte bune, pe care trebuie să le discut și cu cei de la PSD și cu domnul Iohannis, pentru că trebuie să vrea și el. Dar sunt oameni care sunt normali la cap, profesioniști, pro-europeni, sunt oameni care nu au carnet de partid și nici nu vor avea. Dacă se face un guvern PNL-USR, o să fim tot în Opoziție și o să-i ajutăm sau o să-i criticăm de acolo”, a mai spus Victor Ponta.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×