Ion Cristoiu, despre moțiunea de cenzură: „O aberație democratică”. Opțiunile premierului Viorica Dăncilă

Ion Cristoiu, despre moțiunea de cenzură: „O aberație democratică”. Opțiunile premierului Viorica Dăncilă
Ion Cristoiu a vorbit despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă *foto: mediafax.ro

Analistul politic Ion Cristoiu a vorbit despre moțiunea de cenzură care va avea loc săptămâna viitoare. Cristoiu susține că dărâmarea guvernului fără să se asigure o tranziție ar fi un gest iresponsabil. De asemenea, Cristoiu a precizat și care sunt opțiunile pe care le are premierul Viorica Dăncilă, dacă această moțiune va trece.

Ion Cristoiu, despre moțiunea de cenzură: „Vom dărâma Guvernul și apoi vedem”

Ion Cristoiu a criticat faptul că opoziția grupată împotriva guvernului Dăncilă nu are un plan în cazul în care va da jos executivul: „În democrație o moțiune de cenzură nu este un scop în sine. Cred că niciun partid de pe planeta asta nu depune moțiune de cenzură zicând: depunem, îl dăm jos și vedem ce o fi. În Spania, de exemplu, Constituția prevede că partidul care depune moțiune de cenzură automat premierul desemnat să facă noul guvern este liderul partidului care depune moțiunea de cenzură.

Deci, moțiunea de cenzură este un mijloc prin care un partid din opoziție dă jos Guvernul și deja înainte de a iniția moțiunea de cenzură are Guvernul și programul. La noi s-a ajuns la această aberație democratică. Moțiunea vorbește…vom dărâma Guvernul și apoi vedem ce e….După părerea mea, dacă în spatele acestei nesiguranțe este Klaus Iohannis e o iresponsabilitate națională”, a declarat Ion Cristoiu, pentru Antena 3.

Ion Cristoiu a vorbit despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă
Ion Cristoiu a vorbit despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă *foto: antena3.ro

Ion Cristoiu spune cu ce opțiuni rămâne Dăncilă dacă va trece moțiunea de cenzură

Gazetarul arată că Dăncilă are două opțiuni dacă moțiunea de cenzură va trece: „În cazul în care această moțiune trece există două posibilități. Doamna Dăncilă și-ar da demisia și atunci președintele până la formarea noului guvern numește pe cineva dintre miniștri PSD premier interimar și avem o guvernare PSD cu un premier interimar până după alegeri. A doua posibilitate e ca doamna Dăncilă să nu demisioneze și ea rămâne fără să o numească Iohannis premier interimar până la alegeri”, a spus jurnalistul.

Opoziția se laudă că a adunat peste cele 233 de semnături necesare pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. Joia aceasta a fost citită moțiunea în Parlament, iar joia viitoare va avea loc votul în plen. Sunt șanse mari ca această moțiune să treacă iar guvernul Dăncilă să pice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×