Pavel Hodea a murit! Fotbalul ieșean este în doliu

Nicoleta C   
în Stiri de ultima ora
14/08/2018, 14:26
Pavel Hodea a murit! Fotbalul ieșean este în doliu
Fotbalul ieșean e în doliu, după ce conducătorul clubului fanion din oraș s-a stins din viață aseară.

Pavel Hodea, vicepreședinte la Poli Iași a murit. Fotbalul ieșean este în doliu, după ce conducătorul clubului fanion din oraș a murit aseară, în jurul orei 23:00. La doar 57 de ani, acesta s-a stins din viață, în urma unui infarct. Vicepreședintele Poli Iași avea probleme cardiace, iar incidentul de aseară a fost fatidic. Pavel Hodea a intrat în lumea fotbalului la mijlocul anilor 90, când era și proprietarul unei fabrici de confecții. Marele om al fotbalului a fost și un om politic, activând  ca membru al PD. În ultimii ani de viață a ocupat funcția de inspector la Inspectorarul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Citeste și: Primele imagini din spital cu jandarmerița rănită la proteste 

Citeste șiBărbatul care ar fi furat arma jandarmeriței bătută de protestatari a fost reținut! Ce se întâmplă cu arma!

Pavel Hodea a ajutat echipa să promoveze în 1995

Performanța, din anul 1995,  a echipei ieșene din Liga I este  recunoscută și astăzi  și se datorează vicepreședintelui la Poli Iași. Echipa a evoluat în anul 1995 spre 1996 în Devizia A unde a avut rezultate impresionante față de anii precedenți, iar, în cele din urmă, a retrogradat în Devizia B. Tot în această perioadă a reușit să se facă remarcat și cel mai talentat fotbalist dat de Poli fotbalului românesc, Daniel Pancu. Echipa, cât a evoluat în Devizia B, a avut ca antrenori printre alții pe Ion Moldovan și pe Liță Dumitru, care este actualul antrenor al echipei naționale a României under 18.

Promovarea echipei a început încă din sezonul 1994-1995 când, în urma unui meci de baraj disputat tot în perioada aceluiași an, a condus cu 2-0, apoi a reușit egalarea, iar în cele din urmă să și câștige la penalty-uri cu scorul de 6-5. În prezent, Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași evoluează în Liga I. Echipa joacă pe stadionul local, Stadionul Emil Alexandrescu, care are o capacitate de 11.390 de locuri. Echipa a fost fondată pe 27 aprilie, anul 1945 și se desființează, după ce a pierdut licența în 2010.

Fotbalul ieșean e în doliu, după ce conducătorul clubului fanion din oraș s-a stins din viață aseară.
Politehnica Iași, în sezonul 1970-1971.

Campionatul român de Fotbal

Campionatul român de Fotbal s-a născut în anii 1921-1922, chiar dacă în anii din urmă au fost desfășurate competiții regionale. Tocmai din anul 1921 a început să se vorbească cu adevărat despre Campionatul Național. Formula care s-a respectat în primii ani ai campionatului, din 1934-35, cu 12 echipe, a fost aceeași până în 1940 când s-a mai introdus o echipă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×