Bărbatul care ar fi furat arma jandarmeriței bătută de protestatari a fost reținut! Ce se întâmplă cu arma!

Claudiu Ilie    Claudiu Melinte   
în Stiri de ultima ora
14/08/2018, 09:41
Bărbatul care ar fi furat arma jandarmeriței bătută de protestatari a fost reținut! Ce se întâmplă cu arma!
Barbatul care ar fi furat arma jandarmeritei a fost retinut

Bărbatul suspectat că i-ar fi furat pistolul jandarmeriței agresată în Piața Victoriei a fost reținut! Acesta apare în mai multe fotografii ținând în mână arma furată de la jandarmeriță, în timpul protestului diasporei din data de 10 august. Polițiștii l-au găsit pe bărbat, dar nu au găsit și arma jandarmeriței.

Procurorii au dispus reținerea sa, el fiind audiat în noaptea de luni spre marți. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, este acuzat de tulburarea ordinii și de furtul armei, care nu a fost însă găsită.

Citește și Prima reacție a lui Carmen Dan, după protestul diasporei 

Citește și Jandarmerița bătută în Piața Victoriei a plecat pe picioarele ei! Avem dovada! 

Bărbatul care ar fi furat arma jandarmeriței agresată de protestatarii din Piața Victoriei a fost reținut, dar arma este de negăsit

Zilele trecute, Poliția a făcut apel către cetățeni cu privire la bărbatul suspectat că a furat arma jandarmeriței. Oamenii legii au făcut publice mai multe imagini cu acesta. Un cetățean l-a recunoscut și a sunat imediat la 112.

”În baza unei informații transmise de un cetățean polițiștilor din Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, informație ce ne-a fost comunicată de urgență, a fost identificat bărbatul din fotografiile mediatizate. În urma unei acțiuni a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, bărbatul a fost depistat și condus la audieri. În urma activităților desfășurate, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis ordonanță de reținere pe numele bărbatului de 32 de ani, care este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor (în forma sustragerii unei arme) și tulburarea ordinii și liniștii publice”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru a fi găsit pistolul, dar și pentru a fi depistați ceilalți bărbați care i-au lovit pe cei doi jandarmi la protestul din 10 august, unde au avut loc mai multe violențe. Suspectul principal a fost fotografiat ținând în mână pistolul Carpați,  cu gloanţe de calibrul 7,65 mm.

Jandarmerița care și-a pierdut pistolul în timpul protestului se recuperează la spitalul Floreasca din Capitală. Femeia-jandarm a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost bătută cu bestialitate de mai mulți protestatari în piața Victorie. Femeia are 20 de ani și este sergent-major.

„Oamenii de la un fast-food din apropierea Pieţei Victoriei au avut un apel pe 112 şi au cerut intervenţia pentru că se devastau vitrinele. Într-o primă intervenţie, au fost colegii noştri de la Poliţie, dar au fost atacaţi de nişte huligani.

Apoi a fost trimis un dispozitiv de jandarmi în care se afla şi colega noastră, sergent major, de 20 de ani. Se ataca din foarte multe locuri. A fost scoasă în viaţă de acolo datorită colegilor noştri”, a spus Marius Militaru, Purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei Române

Femeia-jandarm nu a suferit o fractură de coloană cervicală, așa cum s-a estimat la început. Tânăra a suferit însă multiple traumatisme și rămâne internată în spital.Aceasta s-a ridicat din pat și așteaptă să meargă din nou la muncă. Jandarmerița a fost vizitată de ministrul Internelor, Carmen Dan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×