Prima reacție a lui Carmen Dan, după protestul diasporei

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
11/08/2018, 18:14
Prima reacție a lui Carmen Dan, după protestul diasporei
Prima reacție a lui Carmen Dan, după protestul diasporei

Ministrul de Interne Carmen Dan a avut, astăzi, prima reacție după protestul diasporei din data de 11 august 2018. CarmenDan a răspuns la apelul lui Klaus Iohannis:

”Cred că sănătatea oamenilor trebuie să primeze. Femeia jandarm rănit este într-o stare de șoc. Dar bine că nu și-a pierdut viața. Trei jandarmi sunt internați, dar sunt în stare bună.

Doresc să fac câteva aprecieri. În ultimele ore au avut loc abuzuri ale oamenilor politici. Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici. Însă în fața unor acuze, eu trebuie să fac unele aprecieri. Sunt aspecte care țin de securitatea națională și nu le voi face publice.

Ministerul Afacerilor interne a colaborat cu multe instituții. Ieri am întrerupt concediul, pentru că știu ce înseamnă responsabilitatea unei funcții publice. Invit pe oricine să ia orice angajat al MI și să-l întrebe dacă a primit vreun ordin public de la ministrul Carmen Dan să apeleze la violență. Cei care au intervenit aseară nu au de a face cu diaspora.

Jandarmeria trebuie să protejeze instituțiile statului și ordinea publică. Așa au stat lucrurile ieri. Acțiunea în forță a fost făcurtă când caracterul pașnic al oamenilor s-a pierdut.

Referitor la intervenția domnului președinte Iohannis, nu el trebuie s-o facă, ci Parchetul Militar. Dacă domnul președinte a avut date în plus, de ce nu le-a pus la dispoziția noastră. Nu ministrul de Interne decide intervenția Jandarmeriei sau Poliției, nu face strategii militare”, a declarat Carmen Dan.

 

-În curs de acualizare-

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×