Primele imagini din spital cu jandarmerița rănită la proteste

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
13/08/2018, 17:04
Primele imagini din spital cu jandarmerița rănită la proteste

Primele imagini din spital cu jandarmerița rănită la proteste. Primele imagini cu jandarmerița rănită la protestele de vineri seară au apărut. În timpul vizitei ministrulu de Interne Carmen Dan au fost făcute fotografiile care au ajuns în fața tuturor.

Protestele împotriva guvernului au adus victime colaterale. Se pare că protestatarii au fost nemiloși cu nimeni și nimic ce le-ar fi putut sta în cale pentru a-și striga nemulțumirile.

Primele imagini din spital cu jandarmerița rănită la proteste

În urma protestelor,au avut de suferit mai mulți oameni, protestatari, cât și un om caare se afla pe cealaltă parte a baricadei. O jandarmeriță a fost rănită în timpul scandării nemulțumirilor românilor.

Aceasta a fost rănită după ce ea și un coleg al ei s-au desprins de grupul colegilor, rămânând singuri, au fost neputincioși în fața oamenilor aflați la proteste.  După ce jandarmerița a ajuns în mâinile protestatarilor le-a strigat:”Ma omorati!”

Primele imagini din spital cu jandarmerița rănită la proteste

Cei care au protejat-o pe femeie au fost chiar unii din protestatarii pașnici, care au avut ideea de a o apăra cu trupurile lor. Aceștia au si dus-o pe jandarmeriță la colegii ei.

strigat:
„Nu are o ruptură de coloană cervicală, este bine, s-a ridicat din pat. Aşteaptă să meargă la serviciu. Am stat de vorbă şi cu cei doi colegi ai ei, apoi cu o domnişoară de 29 de ani, care are o plagă la picior, din fericire şi ea este bine, apoi cu un băiat de 37 de ani care avea un cartuş sau un proiectil în picior. Dar sunt bine”, a spus Sorina Pintea, ministrul apărării.

În primele clipe s-a vorbit despre o fractură de claviculă cervicală, însă s-au dezmințat aceste zvonuri.

Cum s-a petrecut accidentul

În urma protestelor împotriva oamenilor legii au fost răniți , inclusiv și unul din jandarmi. Femeia-jandarm a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost bătută cu bestialitate de mai mulți protestatari în piața Victorie. Femeia are 20 de ani și este sergent-major.

„Oamenii de la un fast-food din apropierea Pieţei Victoriei au avut un apel pe 112 şi au cerut intervenţia pentru că se devastau vitrinele. Într-o primă intervenţie, au fost colegii noştri de la Poliţie, dar au fost atacaţi de nişte huligani.

Apoi a fost trimis un dispozitiv de jandarmi în care se afla şi colega noastră, sergent major, de 20 de ani. Se ataca din foarte multe locuri. A fost scoasă în viaţă de acolo datorită colegilor noştri”, a spus Marius Militaru, Purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei Române

Vestea bună din urma protestelor este una singură, aceea că femeia-jandarm nu a suferit o fractură de coloană cervicală, așa cum s-aestimat la început. Tânăra a suferit însă multiple traumatisme și rămâne internată în spital.Aceasta s-a ridicat din pat și așteaptă să meargă din nou la muncă.

Acuzații grave după proteste

Abia a treia zi a protestelor la Piața Victoriei și au apărut acuzații grave. Președintele Coaliției Române din SUA, Chris Terhes, spune că ar avea informații cum că au fost prezenți mercenari pentru a lua cu asalt sediul Guvernului.

„Cu zile inainte de protest am spus ca sunt anarhisti care vor sa provoace violente pe 10 august si sa ia cu asalt Guvernul pentru a rasturna ordinea de drept din Romania. Am spus despre incitarea romanilor din diaspora si instruirea acestora sa comita violente si am aratat dovezi. Si voi arata mai multe.

M-am uitat pe foarte multe inregistrari video de la protestul din 10 august si au fost momente unde se vedea clar coordonare profi in actiunile unei parti ale multimii violente.

Cand spun „profi” ma refer la actiune, grupare, miscare, retragere, etc.

Multiple surse imi spun ca la proteste au fost si mercenari, persoane cu pregatire militara gata sa puna mana pe arme si sa ia cu asalt sediul Guvernului. Unii dintre acestia s-ar fi grupat in Serbia.

Paragraful de mai sus luati-l ca venind „pe surse” si nu o certitudine. Va zic doar ce am auzit. Am ales sa scriu insa asta public, pentru ca am vazut actiuni/miscari care aratau foarte bine coordonate, clar fiind facute de profesionisti. Poate cineva care a fost intre ei ne-ar spune mai multe”, a scris pe o rețea personală Chris Terhes.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×