Paula Rusu trăiește cu un singur plămân! Cum a ajuns în această situație jurnalista

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
19/09/2018, 17:05
Paula Rusu trăiește cu un singur plămân! Cum a ajuns în această situație jurnalista GALERIE FOTO
Paula Rusu a fost diagnosticata cu tuberculoza, iar acum traieste fără un plaman

Jurnalista Paura Rusu trăiește acum cu un singur plămân. Pentru a fi preventiv, poți afla cum a ajuns aceasta în asemenea situație. Momentul care i-a schimbat viața a fost acum doi ani de zile. În urma unei tuse, care o dată cu trecerea timpului s-a accentuat, a ajuns astăzi să ducă lipsa unui plămân. După ce a observat că tușește neîncetat, la câteva zile s-a duc la medic. Acolo, după spusele ei, a făcut controale peste controale la cu totul altceva, mai puțin la ceea ce poate duce spre diagnosticul final și real pe care l-a aflat ulterior. Doctorii o suspectau de bronșită, pneumonie, astm, așa că boala pe care o avea de fapt a fost lăsată în spate.

”Acum doi ani, la început de an, începeam un lung pelerinaj pe la medici fiindcă tuşeam atat de rău încât ajunsesem la un pas să îmi pierd vocea. Cinci luni am schimbat medici şi diagnostice fără niciun rezultat. Am început cu o vizită la cabinetul profesorului Miron Bogdan, care m-a diagnosticat ochiometric şi cu ajutorul unei spirometrii cu astm bronşic. Două luni am schimbat tratamentele fără efect. Am primit un diagnostic nou: esofagită de reflux, pe urmă inca unul laringită acută şi încă unul, bronşită acută…. am renunţat să îl mai caut pe profesor în ziua în care mi-a spus la telefon: -Doamnă, totul e numai în capul dumneavoastră!”, a povestit Paula Rusu.

Paula Rusu trăiește fără un plămân, dar și cu dureri pe care le va simți toată viața

Paula Rusu traieste fără un plaman, după ce a fost diagnosticata cu tuberculoza
Paula Rusu, în platoul emisiunii Teo Show, în cadrul căreia și-a spus povestea de viață

Înainte ca diagnosticul să-i fie dat, în urma unui control ca la carte în care boala sa a fost descoperită, așa cum spuneam mai sus, medicii au îndemnată spre multe tratamente. Astfel, jurnalista a ajuns să ia un tratament care a lasat-o acum cu niște dureri la încheieturi; dureri pe care le va avea toată viața. ”Am făcut tratament intensiv, timp de șase luni, cu 16 pastile pe zi”, a declarat Paula Rusu.

Citește și: Care va fi întrebarea de la referendumul pentru definirea familiei

Citește și:Ana Baniciu, schimbare radicală de look! Cântăreața s-a făcut brunetă

Citește și: Anamaria Prodan vrea să fie mamă de gemeni la cei 45 de ani

Dar, de știut este că arma cu care te poți lupta cu orice boală este pozitivismul, calitate pe care o deține și ea. În urma celor întâmplate în viața sa, a continuat să rămână zâmbitoare și la asta îndeamnă și acum, dar parcă strigând în gura mare. Astfel încât, motto după care se ghidează este sintagma ”Fă Rai din ce ai”.

Ce nu mai poate face acum, nemaiavând un plămân?

Paula Rusu traieste foarte bine fără un plămân
Paula Rusu a povestit cum a decurs viața ei după ce a aflat că este diagnosticată cu tuberculoza

În cadrul emisiunii ”The Show”, jurnalista a povestit totul cap-coadă. Toată povestea ei fiind deja dezvăluită mai sus, acum să vedem care sunt urmările operației prin care a trecut. Nu este ca și când rămâi făcă o unghie, dar, din punctul Paulei de vedere, se poate trăi bine și așa. Aceasta a susținut că multe nu s-au schimbat. Ceea ce nu mai e însă ca înainte este rezistența ei fizică. ”Nu mai am aceeași rezistență fizică, dar plămânul este un organ prietenos cu posesorul său, dar e capabil să se dilate într-atât atât de mult, încât să ocupe și spațiul gol.

Mă dor încheieturile, mă vor durea toată viața, am luat un tratament sever, pentru ca găurile din plămân să nu mă ducă la extriparea lui. Mă dor foarte rău, mai ales cele de la degetele de la picioare, sunt efecte adverse. Trebuie să te împrietenești cu ceea ce ai, fă Rai din ce ai. Eu m-am îmbolnăvit de cea mai comună formă de turberculoză, care răspunde la tratament. Când ai tuberculoză trebuie să anunți, ca să nu fii tu cel care ai dat microbul. Ne temem atât de tare de boală, nu știu cum aș fi reacționat. Colegii m-au respins. Soțul mi-a spus că se vindecă, m-a susținut. Am făcut tratament intensiv, timp de șase luni, cu 16 pastile pe zi”, a spus cu sinceritate prezentatoare tv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×