Patru șoferi UBER uciși la ordin după ce cursa comandată de mama unui mafiot a fost anulată

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/12/2019, 15:22
Patru șoferi UBER uciși la ordin după ce cursa comandată de mama unui mafiot a fost anulată GALERIE FOTO
Patru șoferi UBER au fost omorâți în Brazilia. Sursa foto - Rafael Henrique/SOPA Images via ZUMA Wire)

Patru șoferi UBER au fost uciși la ordin după ce cursa comandată de mama unui mafiot a fost anulată. Liderul unul clan din Brazilia s-a supărat rău de tot și a decis ca cei 4 conducători auto să fie tortutați, apoi omorâți.

Patru șoferi UBER uciși la ordin după ce cursa comandată de mama unui mafiot a fost anulată

„Gangsterul a ordonat uciderea acestor oameni pentru că mama sa a chemat un Uber, dar maşina n-a mai venit”, a declarat Rui Costa, guvernatorul statului Bahia, jurnaliștilor.

De remarcat că două dintre victime lucrau pentru Uber, conform presei locale. Ceilalți doi bărbați erau angajați ai unei alte companii braziliene de ridesharing, dar care avea legătură finală cu UBER.

Torturați, apoi omorâți

Toţi patru au fost torturaţi înainte de a fi ucişi cu brutalitate pe 13 decembrie, în favela Jardim Santo Inacio din oraşul brazilian Salvador, renumit pentru violeneţele publice constante.

 În aceeași zi, poliţia a încercuit doi suspecţi şi i-a omorât într-un schimb de focuri, iar două zile mai târziu, liderul grupării mafiote care a ordonat asasinatele a fost găsit mort.

Mai trebuie specificat că asasinii au răpit și un alt șofer, dar acesta a reușit să scape și a povestit, în cadrul unei televiziuni, că a fost legat, bătut şi torturat. În cele din urmă, bărbatul a evadat când unul dintre ceilalţi şoferi a reuşit, pentru scurt timp, să smulgă o armă de la unul dintre răpitori.

Sunt și alt gen de probleme pentru UBER. Un tribunal din Germania a interzis companiei că ofere servicii transport de pasageri în Germania, argumentând că firma americană nu are licenţa necesară pentru a efectua această activitate utilizând automobile închiriate.

Verdicul este un nou eşec pentru Uber, după pierderea licenţei pentru transportul pasagerilor în Londra, autoritatea de reglementare a transporturilor din capitala britanică argumentând că pune în pericol siguranţa pasagerilor.

În Germania, unde Uber este prezentă în şapte oraşe, între care Frankfurt, Berlin şi Munchen, compania lucrează exclusiv cu companii de închiriere a maşinilor şi cu şoferii lor licenţiaţi.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×