Pasagerii care se întorc din zonele afectate de coronavirus din Italia, obligaţi să completeze un formular. Ce întrebări conţine acesta

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/02/2020, 22:40
Pasagerii care se întorc din zonele afectate de coronavirus din Italia, obligaţi să completeze un formular. Ce întrebări conţine acesta
Pasagerii care se întorc din zonele afectate de coronavirus din Italia, obligaţi să completeze un formular. Sursa foto: Facebook

Pasagerii care vor veni din Italia pe aeroportul Henri Coandă, din zonele afectate de coronavirus Milano, Bergamo, Torino, Treviso, vor intra în România pe fluxul destinat zborurilor charter. Toţi pasagerii vor fi obligaţi să compleze un formular cu datele de identificare, precum şi alte informaţii relevante.

Pasagerii care vin din Italia vor completa un formular

Călătorii  care vor veni din Italia pe aeroportul Henri Coandă, din zonele afectate de coronavirus Milano, Bergamo, Torino, Treviso, vor intra în România pe fluxul destinat zborurilor charter. Toţi pasagerii vor fi obligaţi să compleze un formular cu datele de identificare, precum şi alte informaţii relevante.

Cei care vin din Italia vor trebui să declare pe propria răspundere dacă au febră, dificultăţi de înghiţire, dureri de cap, tuse accentuată sau probleme de respiraţie. În plus, cei care se întorc din Italia trebuie să declare dacă au fost într-o zonă afectată de coronavirus sau dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu temutul virus.

Formularul pentru pasagerii care se întorc din Italia
Formularul pentru pasagerii care se întorc din Italia. Sursa foto: observator.tv

Ce întrebări conţine formularul de pe aeroportul Henri Coandă

Până la stabilirea unor măsuri suplimentare de către autorităţile din domeniul sănătăţii publice, Compania Naţională de Aeroporturi (CNAIR) anunţă că cei ce vin din Italia, din zonele afectate de coronavirus, Bargamo, Treviso, Torino sau Milano, vor intra în ţară pe fluxul destinat curselor charter.

De asemenea, la intrarea în ţară călătorii ce vin din zonele afectate de coronavirus din Italia vor completa un formular scurt cu informaţii relevante, precum şi cu datele de identificare.

În plus, călătorii vor fi asistaţi de personal medical al Departamentului de Situaţii de Urgenţă (ISU). După completarea fromularelor, reprezentanţii aeroportului vor dispune măsurile ce se impun.

De asemenea, autorităţile din România an anunţat că pasagerii care vin din Italia din provincia Lodi-Lombardia şi Veneto sau care au fost în aceste localităţi în ultimele 14 zile, vor fi ouşi în carantină pentru 14 zile.

În plus, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu coronavirus la punctele de trecere a frontierei terestre, maritime, fluviale şi aeriene.

Ministerul Sănătăţii va asigura persoanlul medical necesar în punctele de trecere a frontierelor cu specialişti ai direcţiilor de sănătate publică. Aceasta se va face inclusiv prin detaşare din alte judeţe şi unităţi sanitare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×