Parlamentul European își suspendă sesiunile plenare de la Strasbourg până în luna septembrie

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 16:01
Parlamentul European își suspendă sesiunile plenare de la Strasbourg până în luna septembrie
Parlamentul European a anunțat primul deces din cauza Covid-19 survenit în instituția de la Bruxelles. Credit line: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Parlamentul European a decis să amâne sesiunile plenare de patru zile până în luna septembrie, din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel, ședințele de plen de la Strasbourg nu vor mai avea loc, fiind înlocuite de minisesiuni plenare de două zile care vor avea loc la Bruxelles, transmite Agerpres.

Sesiune plenară cu vot prin email

La Bruxelles au fost programate trei sesiuni de plen de câte două zile pe 13-14 mai, 17-18 iunie şi 8-9 iulie.

Pentru a asigura participarea de la distanță a europarlamentarilor,  inclusiv votul prin email, va fi utilizat un nou sistem. Prima dată va fi  utilizat mâine când este programată adoptarea unor noi măsuri de combatere a epidemiei.

La ședința de mâine doar reprezentanții grupurilor politice vor putea să ia cuvântul, urmând ca în viitorul apropiat sistemul să fie perfecționat.

Potrivit estimărilor,  doar 100 de europarlamentari mai sunt acum la Bruxelles dar este puțin probabil să fie prezenți în sala de plen în care va prezida ședința David Sassoli, președintele PE, care a ieșit din  perioada de autoizolare după o călătorie recentă făcută în Italia.

În  mod normal, Parlamentul European trebuie să țină la Bruxelles 12 sesiuni plenare pe an, fiecare cu o durată de patru zile, însă următoare sesiune de plen este programată  abia pentru 14-17 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×