Parlamentar PSD, declarația halucinantă: „Persoanele suspectate de coronavirus ar trebui izolate în containere, la ieşirea din oraş“

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 16:50
Parlamentar PSD, declarația halucinantă: „Persoanele suspectate de coronavirus ar trebui izolate în containere, la ieşirea din oraş“
Parlamentar PSD, declarația halucinantă: „Persoanele suspectate de coronavirus ar trebui izolate în containere, la ieşirea din oraş“ . Sursa foto: Hepta

Alexandru Băişanu, un deputat intrat de curând în Grupul parlamentar al PSD, a făcut o declarație controversată, spunând că persoanele suspectate de infectare cu coronavirus ar trebui izolate în containere, la ieşirea din oraş.

Parlamentarul vrea ca românii suspecți de coronavirus să fie ținuți în containere, la marginea orașelor

Deputatul Alexandru Băişanu a făcut declarația în cadrul unei conferințe de presă, miercuri, prin care a ținut să-și spună punctul de vedere despre cum ar trebui autoritățile să gestioneze o eventuală confirmare a infecției cu noul coronavirus în România, informează Adevărul.

Parlamentarul PSD a afirmat că persoanele care sunt suspecte de infectare cu virusul covid-19 ar trebui să fie „carantinate“ în containere modulare, amplasate în afara localităţilor.

Alexandru Băişanu a organizat miercuri, 26 februarie, o conferinţă de presă pentru a-și prezenta viziunea referitoare la atitudinea pe care ar trebui să o aibe statul în ceea ce privește carantina persoanelor suspecte de coronavirus.

„În acest sens, aş veni cu o propunere către Guvernul României, către Consiliile Judeţene, Prefecturi şi Primăriile mai importante, cu populaţii mai mari. Cred că ar trebui să achiziţioneze containere modulare pe care să le pună în zone izolate, lângă oraşe, pentru a rezolva chestiunea carantinării oamenilor infestaţi.

Alexandru Băişanu vrea ca locurile de carantină să nu mai fie secrete

Aceste containere costă de la 1.300 de euro. Nu uitaţi, China a construit în 10 zile un spital cu 1.500 de locuri folosind acest tip de containere modulare”, a declarat parlamentarul de la PSD.

În plus, Alexandru Băişanu spune că locurile de carantină a suspecților de coronavirus nu ar trebui să fie ținute secrete, întrucât transparenţa autorităţilor române ar duce la o calmare a populației.

Astfel, cea mai bună variantă rămâne cea de achiziționare a containerelor modulare, în care suspecții de coronavirus să fie izolați

„Să fie internaţi pe o perioadă normală, cât hotărăsc medicii, internările făcându-se la ieşirea din oraş. Eu cred că într-o săptămână, fiecare oraş poate să tragă apă, canal, energie într-o astfel de zonă şi am putea crea un astfel de campus”, a mai spus Alexandru Băişanu.

Potrivit site-ului Camerei Deputaților, Alexandru Băişanu este membru al Grupului parlamentar al PSD din februarie 2020, de când a plecat din ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×