Părinții Alexandrei Măceșanu s-au întâlnit la tribunal cu Gheorghe Dincă. Tatăl fetei: ”Îmi venea să-l omor”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 13:02
Părinții Alexandrei Măceșanu s-au întâlnit la tribunal cu Gheorghe Dincă. Tatăl fetei: ”Îmi venea să-l omor”
Gheorghe Dinca/ Foto: Hepta

Ucigașul din Caracal, Gheorghe Dincă, s-a întâlnit la Curtea de Apel Craiova cu părinții uneia dintre victimele sale, Alexandra Măceșanu. Familia Măceșanu a solicitat instanței să strămute procesul lui Dincă de la Caracal la altă instanță deoarece ar există dubii legate de capacitatea judecătorului de a fi imparțial, transmite Agerpres. Este pentru prima dată când părinții Alexandrei se văd față în față cu cel suspectat că le-a ucis fiica.

UPDATE 15.28: Curtea de Apel Craiova a respins cererea de strămutare a dosarului în care este judecat Gheorghe Dincă. Soții Ion și Tudorița Măceșanu trebuie să plăteacă cheltuieli judiciare de 50 de lei.

”Arăta bine, ca și când nu ar fi făcut nimic”

Era senin, aranjat, îmbrăcat, bărbierit, chiar arăta bine, ca şi când nu ar fi făcut nimic”, a spus Ion Măceșanu.

Când l-am văzut am simţit ca şi când ai merge cu maşina şi, la un moment dat, îţi dai seama că ai rămas fără frâne. Vă daţi seama că îmi venea să îl omor”, a adăugat bărbatul.

Avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a prezentat motivele pentru care s-ar impune strămutarea dosarului, iar instanța a rămas în pronunțare.

Oricum, indiferent unde va fi, noi am invocat cel puţin cinci excepţii pe cameră preliminară urmând să se pronunţe şi atunci vom vedea dacă va fi imparţial sau nu. Din punctul meu de vedere, pentru a înlătura orice suspiciune rezonabilă cu privire la acest aspect, ar trebui să trimită dosarul undeva spre Tribunalul Mehedinţi sau oriunde în altă parte, mai puţin în Dolj şi Olt. Ştim bine că procurorul Vasilescu a instrumentat această cauză şi, din câte am înţeles, soţia acestuia este judecător la Curtea de Apel Craiova”, a spus avocatul.

Dincă nu vrea strămutarea

Ion Măceșanu a spus că a cerut ca altă instanță să judece cauza pentru a înlătura orice suspiciune legată de corectitudinea procesului.

Poate că judecătorul se gândeşte şi el că are copii şi îl vede Dumnezeu dacă cumva face greşeli”, a spus tatăl Alexandrei.

În schimb, Gheorghe Dincă a spus că el vrea ca dosarul să fie judecat de către magistrații din Olt.

Acuzații din acest dosar, Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu, se află în continuare în arest preventiv. Rechizitoiul DIICOT a fost trimis instanței pe 15 ianuarie. Dincă este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de cadavre, iar Ștefan Risipițeanu pentru viol.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×