Complicele lui Gheorghe Dincă rămâne în arest! Decizie fermă a Curții de Apel Craiova

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 16:46
Complicele lui Gheorghe Dincă rămâne în arest! Decizie fermă a Curții de Apel Craiova GALERIE FOTO
Gheorghe Dincă și complicele lui rămân în arest. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Complicele lui Gheorghe Dincă rămâne în arest! Curtea de Apel Craiova a decis ca Ştefan Risipiţeanu să nu aibă posibilitatea să iasă din închisoare, având în vedere implicarea lui în dosarul Caracal.

Complicele lui Gheorghe Dincă rămâne în arest!

Vă readucem aminte că acesta a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol. Acum, instanţa din Craiova i-a respins contestaţia lui Risipiţeanu la decizia Tribunalului Olt. Mai mult de atât, soluţia Curţii de Apel este definitivă.

„Respinge contestaţia inculpatului, ca nefondată. Cheltuielile judiciare în sumă de 313 lei, reprezentând, onorariu avocat, oficiu, rămân în sarcina statului şi se vor vira din fondul Ministerului Justiţiei către B.A. Dolj.

Decizie fermă a Curții de Apel Craiova

Obligă contestatorul- inculpat la plata a 80 lei cheltuieli judiciare statului”, se precizează în decizia instanţei.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol). La decizia Tribunalului Olt doar Risipiţeanu a formulat contestaţie.

De altfel, între timp procurorii DIICOT au spus în rechizitoriu că date sensibile din ancheta în Cazul Caracal au fost divulgate în spaţiul public, Gheorghe Dincă – acuzat că le-a răpit şi ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – a dobândit în timp o nesperată notorietate, care i-a întărit stima de sine şi orgoliul, ceea ce a îngreunat serios comunicarea cu el.

”Din nefericire, în spaţiul public au fost divulgate date sensibile din anchetă, care au servit satisfacerii unei anumite categorii de public, deviind spirala documentării înspre zone sterile, cu opinii marginale, deconstructiviste.

Inculpatul a dobândit în timp o nesperată notorietate, invers proporţională cu statusul său social, cu sistemul său de valori deţinut sau expectat, întărind mecanismele de coping (engl. ”a face faţă”), fortificând stima de sine şi orgoliul, modificând comportamentul în mod secvenţial, ingenios sau prolix.

Aceste aspecte au îngreunat serios procesul de cunoaştere a personalităţii sale reale, comunicarea cu acesta, capacitatea inculpatului de autodezvăluire autentică, calitatea percepţiilor faţă de părţile procesual penale, faţă de care demersul de intervenţie psihologică a trebuit să găsească rapid şi precis calea potrivită”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×