Parcul Verdi, o junglă! Primăria ar putea da 50 de milioane de euro pe el!

Ana Chivu   
în Stiri mondene
16/09/2018, 19:36
Parcul Verdi, o junglă! Primăria ar putea da 50 de milioane de euro pe el!
Parcul Verdi, plin de gunoaie! 50 de milioane pentru o junglă!

Banii investiți în parcul Verdi de către Primăria Capitalei nu se văd. Achiziția Bucureștiului i-a surpins pe cetățeni. 50 de milioane de euro a fost suma de care s-a folosit Primăria pentru schimbarea din Parcul Verdi.

Rescumpărarea parcului a costat dublu față de evaluarea inițială. De asemenea, alte controverse a aud faptul că Municipalitatea nu a anunțat exact ce urmează să facă din el.

Parcul Veri, plin de bălării și gunoaie

Primăria Capitalei ar putea  investi o sumă uriașă pentru rescumpărarea Parcului Verdi din zona Floreasca. Pentru aceasta, s-ar putea scoate din buzunar o sumă dublă față de cea principală pe care o evaluaseră experții. Momentan, parcul este într-o continuă degradare. Mizeriile, bălăriile și gunoaiele de toate mărimile băltesc în controversatul spațiu. Oamenii care mai aleg să vină în parc pentru a își plimba animalele de companie trebuie să se confrunte cu cărări ca de munte, care se și înfundă uneori.

Parcul Verdi, plin de gunoaie! 50 de milioane pentru o junglă!
Investiția primăriei Capitalei este plină de gunoaie și alte mizerii

De asemenea, multe alte gângănii care pișcă teribil au împânzit locul. Peisajul este unul rar întâlnit. Într-un loc select al Capitalei, unde se află vile și restaurante high calss, se situează și achiziția de 50 de milioane de euro. Locul unde ar fi trebuit să se relaxeze bucureștenii se află între strada Gheorghe Țițeica pe strada Giuseppe Verdi și Bulevardul Barbu Văcărescu, în zona Floreasca.

Plata dublă

Experții au explicat că diferența constă în faptul că primăria municipală a luat în considerare terenurile la statutul lor actual. Acesta ar fi conținut zone verzi cu caracter public, needificabile. Cu toate acestea, vânzătorii le-au evaluat ca terenuri pe care se poate construi.

parc plin de gunoaie verdi
50 de milioane de euro îngropate sub mormane de gunoaie și mizerie

Citește și: Alertă cu bombă la Paris! Champs Elysees, închis de urgență!

Citește și: Cand este Halloween in 2019. Care sunt originile sărbătorii de fapt?

Noile calcule făcute au ajuns la suma de 49.7 milioane de euro. Aceasta a și fost oferta făcută de familia Săvulescu. Se pare că metrul pătrat a fost evaluat la 1.080 de euro. Tocmai suma aceasta a provocat multe controverse. Disputele inițiale au pornit dispute, din cauza faptului că evaluările prime au fost cu totul și cu totul altele.

Valoarea terenurilor

Municipalitatea a indicat valoarea de 26.4 milioane de euro a terenurilor, familia Săvulescu a scos suma de 87.475 de milioane de euro. „Suma ar fi trebuit să fie de zece ori mai mică”, a mărturisit revoltat deputatul Nicușor Dan. Parcul se află în sectorul 2 al Capitalei. Suprafața a rămas nefolosită, cu toate că a fost retrocedată în urmă cu mai mulți ani. Din păcate pentru oamenii de afaceri care au cumpărat în trecut terenurile, nu au putut dezvolta proiectele imobiliare pe care le plănuiau. Cel care deține proprietatea parcului Verdi este un fost acționar al clubului Dinao București, Dragoș Săvulescu. Alături de el se află Radu Budeanu, fost patron CANcan, cercetat pentru trafic de influență și spălare de bani, conform G4Media.

Ce spune primarul general al Capitalei

„Foarte mulți bucureşteni din zonă s-au plâns că, având în vedere retrocedările pe persoană fizică, nu mai pot să meargă în acel parc atât de frumos. De asta am decis să-l recuperăm”, a declarat Gabriela Firea. 670 de euro pe metru pătrat este cel mai ieftin preț solicitat pentru un teren în imediata apropiere a Parcului Verdi. Ofertele pot depăși și 1.300 de euro pe metru pătrat chiar lângă parc.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×