Alertă cu bombă la Paris! Champs Elysees, închis de urgență!

Maria Cristina    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/09/2018, 17:02
Alertă cu bombă la Paris! Champs Elysees, închis de urgență!

O bombă la Paris, unde cel mai popular bulevard, Champs Elysees, a fost închis de urgență! Posibilul atac terorist i-au făcut pe oamenii legii să inervină de urgență și pe cei aflați la locul incidentului să se teamă. Poliția franceză a decis să închidă bulevardul Champs Elysees din Paris datorită unui posibil atentat cu o bombă plasată într-un vehicul.

Oamenii legii au luat această hotărâre pentru a verifica un autovehicul în care se credea că ar fi un dispozitiv exploziv. Presa internațională a transmis că poliția își face treaba, iar o porțiune de 150 de metri a celui mai aglomerat bulevar a fost restricționat. În mai şi iunie 2017, Champs Elysees a fost scena a două atacuri teroriste, potrivit  news.ro.

Citește și: Lista cu noxele reale emise de mașinile diesel va grăbi sfârșitul autoturismelor pe motorină

Citește și: Angela Similea a pierdut averea celui de-al patrulea soț

Franța, atacată în martie

La puține zile de la luarea de ostatici din Trebes, și-a făcut apariția un nou atentat în Franța. O altă tentativă de teroriști au lovit ca un șoc. Acesta a avut loc la doar câteva zile de la evenimentul sângeros dintr-o vineri din Statul Islamic. O vânătoare uriașă de terorișt i-a luat cu asalt pe toți oamenii care sunt în forțele de ordine franceze. Se pare că o mașină a încercat să intre într-un grup de militari. Evenimentul s-a petrecut chiar în fața cazarmei lor de la Varces-Allières-et-Risset. Localitatea se află în apropierea orașului Grenoble, în departamentul Isère. Șoferul a efectuat mișcări bruște încercând să intre în militarii celui de-al 93-lea regiment de artilerie montană. Militarii au reușit să evite impactul, așadat, în ultimul moment, s-au refugiat pe trotuar. Niciun militar nu a suferit răni în urma incidentului.

Atentate în Franța

23 martie 2018- Un marocan de 26 de ani a comis un atentat terorist cu luare de ostatici într-un orășel din sud-vestul Franței. Teroristul, care și-a declarat afilierea la ISIS, a ucis trei persoane și a rănit mai multe, printre care și un polițist.

1 octombrie 2017- Două femei au fost înjunghiate mortal într-o gară din Marsillia. Atacul a fost reventicat de ISIS.

21 aprilie 2017- În plină campanie electorală, cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, un bărbat de 39 de ani a ucis un polițist și a rănit alți doi pe Champ Elysees, în Paris. Atacul a fost revendicat de ISIS, iar atacatorul a fost ucis de polițiști.

26 iulie 2016- Doi bărbați înarmați au luat ostatici mai mulți oameni într-o biserică în Saint-Etienne-du-Rouvray,aflată lângă orașul Rouen, în nordul Franței. Cei doi au intrat în biserică strigând Allah Akbar’ și Daesh’. Aresorii au omorât un preot și au rănit grav un enoriaș, înainte să fie uciși de forțele de ordine.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×