Parastasul de un an al Regelui Mihai! Pe cine a invitat Familia Regală

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
04/12/2018, 19:43
Parastasul de un an al Regelui Mihai! Pe cine a invitat Familia Regală GALERIE FOTO
Parastasul de un an al Regelui Mihai, trecut în nefiinţă pe 5 decembrie 2017

Familia Regală a anunţat unde va avea loc parastasul de un an al Regelui Mihai, decedat pe 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, din cauze naturale. Va avea loc şi o sujbă la Curtea de Argeş, la care sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc.

În acelaşi timp, în comunicatul emis de Familia Regală s-a anunţat că la rugăciunea care va avea loc la mormânt vor lua parte doar reprezentanţii apropiaţi ai Regelui Mihai. La pomana de un an a celui care a fost Regele Mihai vor lua parte Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Elena, Alexander Nixon, Principesa Sofia şi Principesa Maria, după cum redă informarea oficială:

Parastasul de un an al Regelui Mihai

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, vor lua parte, miercuri, 5 decembrie 2018, la Curtea de Argeş, la ora 12, la parastasul Regelui Mihai I al României, la împlinirea unui an de la trecerea la cele veşnice. Alături de Majestatea Sa se vor afla ASR Principesa Elena şi soţul ei, ES dl Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia şi ASR Principesa Maria.

Serviciul religios va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale. Toţi cei care doresc să ia parte sunt bineveniţi. Rugăciunea de la mormânt se va desfăşura privat, doar în prezenţa Familiei Regale”, a transmis Casa Regală.

Fotografie cu Regele Mihai în tinereţe, îmbrăcat în echipament militar
Fotografie cu Regele Mihai în tinereţe

Regele Mihai I a murit marţi, 5 decembrie 2017, la 96 de ani, în timp ce se afla la reşedinţa sa din Elveţia. Înmormântarea a avut loc pe 16 decembrie, la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş. 400 de preoţi au participat la slujbă, iar după e sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a intrat în biserică s-au tras 21 de salve de tumn și s-au cântat Imnul României și Imnul Regal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×