Regele Mihai ar fi împlinit azi 97 ani. Cele mai frumoase citate ale Regelui

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
25/10/2018, 20:52
Regele Mihai ar fi împlinit azi 97 ani. Cele mai frumoase citate ale Regelui
Regele Mihai ar fi împlinit azi 97 ani. Cele mai frumoase citate ale Regelui

Regele Mihai al României ar fi împlinit astăzi 97 de ani. Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921 la Sinaia, România. El a domnit ca Rege al României în perioada 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, dar și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947.

Regele Mihai a fost fiul principelui moștenitor Carol, de la care a căpătat și titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen.

Primi ani din viața Regelui Mihai I

Regele Mihai al României împreună cu nepotul său, principele Nicolae

 

Regele Mihai s-a născut la Sinaia, iar tatăl său a fost principele Carol – care mai târziu avea să devină Regele Carol al II-lea – iar mama sa prințesa Elena a Greciei. Pe linia tatălui este nepot al regelui Ferdinand I și al reginei Maria, iar din partea mamei este nepot al regelui Constantin al Greciei.

Mihai al României este descendentul celor mai importante și puternice familii regale și imperiale din Europa. Este stră-strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii pe ambele linii, maternă și paternă, dar și văr de gradul al treilea cu Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Citate celebre ale celui mai iubit Rege al României

  • Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părintii noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri.
  • Răbdarea poate fi, uneori, o arma împotriva destinului istoric.
  • România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre. Ei toți au fost călăuziți de simțul datoriei, de curaj și de altruism. Vom pierde respectul și încrederea lumii față de România dacă vom continua să ne abatem de la aceste idealuri.
  • Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.
  • A avea legi bune este un lucru însemnat. A-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creada în ele. România prezentului nu a ajuns încă acolo.
  • Copiii si tinerii țării au astazi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așează la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii.
  • Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră raspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele.
  • Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața.
  • Cea mai frumoasă coroană regală este încrederea și dragostea românilor, iar valoarea ei stă în propriile merite ale României.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×