Paralia Katerini. Care este cea mai ieftină vacanță pe care o poți găsi în această locație din Grecia

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
30/06/2019, 21:50
Paralia Katerini. Care este cea mai ieftină vacanță pe care o poți găsi în această locație din Grecia GALERIE FOTO
Paralia Katerini cea mai căutată stațiune din Grecia Sursa foto: a1.ro

Paralia Katerini este cea mai populară destinație de vacanță din Grecia. Paralia care înseamnă ”plajă” este vizitată anual de mii de turiști români care aleg să își petreacă vacanța de vară în această frumoasă locație de pe Riviera Olimpului.

Ce-i atrage pe turiștii români în Paralia Katerini din Grecia

Paralia Katerini este un municipiu aflat în partea de est a prefecturii din Pieria fiind situat la doar 70 de km de Salonic și de Aeroportul Makedonia Internațional. Stațiunea este cunoscută pentru hotelurile sale, taverne, restaurante, baruri şi cluburi de noapte. Patronii cluburilor organizează petreceri pe plajă însoțite de efecte speciale și lasere. Locul este cu adevărat unic și fermecător datorită litoralului aflat pe o parte și a munților aflați pe partea opusă.

Când spui Paralia Katerini spui nisip fin, fără pietricele, apa Mării Egee este caldă și curată și salvamarii sunt mereu de veghe. Stațiunea din Grecia a primit distincția ”Blue Flag” ceea ce înseamnă că turiștii vor avea parte o mare fără alge, plajă curată și multă grijă pentru mediul înconjurător. Paralia Katerini este destinația perfectă pentru toate buzunarele. Aici vin atât oameni bogați, cât și turiștii fără pretenții prea mari.

Paralia Katerini cea mai căutată stațiune din Grecia
Paralia Katerini, între munte și mare. O stațiune pentru toate buzunarele.
Sursa foto: DalTravel

Muzica live, dansuri grecești și magazine de suveniruri

În materie de cazare, stațiunea oferă o gamă largă de opțiuni: hoteluri  și vile începând de o singură stea, dar și hoteluri de lux. Booking.com recomandă Hotelul Strass situat doar la 80 de metri de plajă cotat cu nota 8.8. Tarifele pentru o cameră pornesc de la 59 de euro de persoană pentru luna iulie.

Luna viitoare prețul cazării va crește și va depăși 65 de euro/noapte. Paralia Katerini promovează mâncarea tradițională și folclorul grecesc, iar turiștii vor găsi taverne unde vor mânca la prețuri avantajoase pește, fructe de mare, salate grecești, fast-food sau pizza. Spre exemplu, o salată grecească costă 4-5 euro, iar fructele de mare variază între 5,5 și 9 euro.

Paralia are o biserică foarte furmoasă dedicată Sfintei Paraschiva. Biserica îmbrăcată în alb a fost construită în anul 1993 și este una dintre cele mai fotografiate clădiri din stațiune.

În plus, copii au la dispoziție o pistă de karting, dar și parcuri. Foarte mult taverne le oferă turiștilor seri tematice cu muzică live și dansuri grecești. O seară grecească înseamnă că turiștii nu vor fi limitați la un meniu strict, iar chelnerii sunt prompți și servesc relativ repede la mese. O astfel de cină costă pentru două persoană în jur de 40 de euro.

Paralia este locul ideal pentru iubitorii de cumpărături. Centrul stațiunii este plin de magazine de unde turiștii își pot cumpăra haine de blană la jumătate de preț. Aurul este aici foarte ieftin. Sfatul nostru este să negociați cu vânzătorul.

Fiecare turist primește din partea casei o carte poștală. Agențiile de turism locale organizeză excursii de o zi. Turiștii care ajung în Paralia Katerini pot vizita insula Skyathos, muntele Olimp, pot merge la Atena, la Salonic sau Delphi.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×