Ce trebuie să știi înainte de vacanța în Sicilia. Recomandări conform Tripadvisor

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
07/04/2019, 23:04
Ce trebuie să știi înainte de vacanța în Sicilia. Recomandări conform Tripadvisor GALERIE FOTO
Ce trebuie să știi înainte de vacanța în Sicilia. Recomandări conform Tripadvisor

Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană și este considerată una dintre punctele-cheieturistice ale Italiei. Insula abundă în locuri frumoase, temple grecești, plaje superbe, orașe istorice, oameni, natură, mâncare bună și băuturi alese.

Ce trebuie să știi îanitne de vacanța în Sicilia

În Sicilia este bine să călătorești într-o perioadă nu foarte aglomerată, cum ar fi decembrie-ianuarie, căci este considerat extra-sezon, sezonul de vârf fiind vara. De menționat este că dacă ajungeți în extra-sezon unele magazine, pensiuni sau hoteluri pot fi închise. Totodată, de știut este și faptul că Sicilia nu este o destinație foarte scumpă. De exemplu, prețurile nu se compară cu Roma sau Milano, dar clar este ceva mai scump decât România.

  • Explorează La Kasla din Palermo, un cartier creat în timpul dominației arabe ce are caracteristicile unui oraș din Africa de Nord. Străzile sunt înguste, pline de piețe care oferă o imagine autentică a vieții siciliene. De la vânzători e recomandat să cumperi babbaluci, melci mici marinați, vânduți în cornuri de hârtie.
  • E nevoie și de o plimbare în Apenini sicilieni! Insula nu este formată doar din regiuni de litoral, așa că pentru o imagine de ansamblu asupra vieții din Alpii sicilieni, vizitează cel mai mare parc național, Parco Naturale Regionale della Madonie, unde vei vedea peisaje minunate, potrivit tripadvisor.com.
  • Vizitează și Erice, un oraș medieval suspendat la 775 m deasupra nivelului mării. Anticii au numit orașul Eryx, iar templul fastuos de aur, dedicat zeiței Afrodita, care se află în cel mai înalt punct al orașului, a fost ca un far pentru marinarii antici. Străzile sunt pietruite, iar totul este plin de grădini și flori.
  • Pozzalo și Taormina, puncte-cheie ale excursiei prin Italia. În Pozzalo, portul din sudul Siciliei, turiștii se bucură de bunătățile locului. De aici, următorul pas ar fi o oprire în nordul insulei, aproape de Mesina, pentru a vizita Taormina, perla Mediteranei.
Ce trebuie să știi înainte de vacanța în Sicilia. Recomandări conform Tripadvisor
E recomandat să merci în Sicilia în perioada decembrie-ianuarie

„În Pozzalo, portul din sudul Siciliei, turiştii se bucură de o pauză cu bunătăţile cofetăriei locale. Urmează oprirea în Nordul insulei aproape de Mesina, pentru a vizita perla Mediteranei, Taormina, cu frumoasele ei străzi, grădini şi vestigii greceşti şi romane. Următoarea oprire este la cel mai mare vulcan al Europei, Etna, turiştii vor poposi la 3000 de metri altitudine.

Ce trebuie să știi înainte de vacanța în Sicilia. Recomandări conform Tripadvisor
Dacă ajungeți în extra-sezon unele magazine, pensiuni sau hoteluri pot fi închise

Alege plimbarea prin parcurile arheologice din Piaţa Armerina sau Selinunte, admiră câmpiile calcaroase bătute de vant, ţinuturile însorite, scăldate în marea de culoarea safirului. Navighează cu „barca” cu pânze precum Ulysse de-a lungul ţărmului, savurează fiecare moment de la răsăritul sau apusul soarelui, în timp ce pe
coastă ţi se dezvaluie coloane de temple rămase neatinse încă”, a explicat preşedinte Prestige Tours Mircea Vladu, pentru imopedia.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×