Ghid de vacanță: de ce este Dino Parc principala atracție din România în vara lui 2019

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri mondene
21/06/2019, 15:24
Ghid de vacanță: de ce este Dino Parc principala atracție din România în vara lui 2019 GALERIE FOTO
Dinozauri în mărime naturală la Dino parc Râșnov

Dino Parc Râșnov este singurul parc tematic de dinozauri din România, dar și cel mai mare din sud-estul europeni. Pe o suprafață de 1,5 hectare, în mijlocul naturii, 47 de dinozauri în mărime naturală așteaptă în fiecare zi vizitatori. Dinozaurii care au dispărut în urmă cu 150 de ani sunt atestați științific și de asemenea, sunt realizați după ultimele descoperiri paleontologice.

Ghidul unei zile de vacanță la Dino Parc Râșnov

Accesul la Dino Parc Râșnov se poate face pe jos sau cu tractorul cu remorcă care preia turiștii din parcarea de jos a parcului, pentru doar 5 lei/persoană, dus-întors. Un bilet de intrare costă 28 de lei pentru un adult și 22 de lei pentru copii peste 3 ani. Traseul cu tractorul are două stații: Dino Parc și Cetatea Râșnov. Cei 47 de dinozauri sunt distribuiți în parc pe un traseu care poate fi parcurs foarte ușor pe jos.  Dinozaurii în mărime naturală sunt creați din fibră de sticlă și un tip special de rășină având o garanție de 50 de ani. Dino Parc a fost vizitat până la această oră de 700.000 de vizitatori și se situează în top 3 cele mai vizitate atracții turistice din Brașov după Castelul Bran și Cetatea Râșnov.

Locul oferă o experiență unică atât pentru copii, cât și pentru părinți. Un dinozaur uriaș aflat pe acoperișul clădirii principale îi întâmpină pe vizitatori. Clădirea adăpostește magazine de suveniruri, băi, dar și mai multe expoziții. La etaj se află singurul cnematograf 9D din țara noastră. Lângă ieșirea din cinematograf se află două cuiburi reale de ouă de dinozauri descoperite în zona Hațegului. Întregul loc este amenajat pentru distracție și voie bună. Dino Parc oferă un loc de joacă dedicat copiilor și are trasee de aventură, tiroliană, căsuțe în copac aflate la nivelul coroanei și multe ale surprize.

Ca să ajungi la zona dedicată dinozaurilor trebuie să treci prin locul de joacă care cuprinde 10 tobogane, peste 15 leagăne de diferite forme, peste 10 balansoare în formă de dinozaur și căsuțe de joacă. În copaci sunt amenajate tiroliene care completează locul de joacă generos. Turul celor 47 de dinozauri începe de la cei mai vechi la cei mai noi. Așadar, istoria începe de la Lacul Preistoric, iar fiecare exponat are un panou scris în mai multe limbi care conține informații despre dinozaurul respectiv (denumire, dimensiuni, dacă este carnivor sau erbivor, zona geografică în care a fost găsit etc). Turiștii vor descoperi pe la mijlocul traseului un vulcan. Acesta vibrează la fiecare 3 minute, iar mișcarea care seamănă cu un cutremur este însoțită de zgomote specifice unei erupții și reproduce sunetele dinozaurilor. Platforma a fost realizată în colaborare cu o echipă profesionistă de la Hollywood.

La Dino Parc turiștii pot vedea 47 de dinozauri în mărime naturală
Dino Parc Râșnov, parc de aventură și distracție
Sursa foto: dinoparc.ro

Ce pot face copiii în căsuțele din copac

În căsuțele din copac construite la nivelul coroanei se pot găsi expoziții sau activități cum ar fi: ateliere de pictură sau diverse activități. Printre activitățile pe care le pot alege copiii sunt: construirea figurinelor din ipsos, planșele cu contururi de catifea sau cele care se colorează cu praf de marmură. Prețul unei atelier este cuprins între 6 și 50 de lei. Gazdele le pun la dispoziție copiilor toate instrumentele necesare de la culori și pensule până la alte materiale. Suvernirul personalizat de cei mici poate fi luat acasă, ca amintire. Într-o altă căsuță din copac este amenajat un labirint cu lasere care le oferă copiilor șansa de a intra în pielea unui spion. Costă 5 lei tura/persoană.

În căsuțele din copac se mai găsesc expoziții cu roci și fosile reale care completează evoluția omului din Epoca de Piatră și cea de Bronz. Traseul de aventură este aflat la 6 metri distanță de pământ și are o lungime de 100 de metri. Costă 10 lei o tură pentru fiecare persoană și este recomandat celor care depășesc înălțimea medie de 130 cm. De asemenea, traseul de tiroliană este recomandat celor care depășesc o greutate de 45 de kg și vârsta de peste 11 ani. Tiroliana este situată la o înălțime ce variază între 6 și 12 metri și are o lungime de 150 de metri. Și aici se percepe un cost suplimentar de 10 lei tura/persoană.

Turiștii pot mânca la restaurantul din parc numit Papazaur. Având în vedere aglomerațiA din timpul verii sau din weekend puteți aștepta chiar și 30-40 de minute pentru eliberarea unei mese și tot atât până veți servi masa propriu-zis. Aici se poate servi salata Grecozaur precum și carne fragedă de pui, legume la grătar sau cartofi wedges. După o masă copioasă merge foarte bine și un desert. Porțiile de tiramisu sunt suficient de mari încât să mănânce două persoane. În plus, vizitatorii Dino Parc pot servi limonadă minunată cu ghimbir şi mentă sau alte băuturi răcoritoare.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×