Parada de 1 decembrie: 4000 de militari, dintre care 500 din 21 de țări, vor defila la București de ziua națională a României

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
30/11/2019, 23:59
Parada de 1 decembrie: 4000 de militari, dintre care 500 din 21 de țări, vor defila la București de ziua națională a României
Parada de 1 decembrie

Ministerul Apărării Naționale a transmis printr-un comunicat remis FANATIK faptul că, la parada de 1 decembrie, în jur de 4000 de militari, dintre care 500 de militari din 21 de țări aliate sau partenere, vor defila în zona Arcului de Triumf din București.

Parada de 1 decembrie: în funcție de condițiile meteorologice, vor evolua și peste 50 de aeronave.

Astfel, din cei 4000 de militari ce vor lua parte la defilarea de 1 decembrie, mare parte vin de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Dintre aceștia, 500 militari vor fi din 21 de țări aliate sau partenere, și aproximativ 200 de mijloace tehnice

Cu toții vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. 

Detașamentele de militari străini vor fi din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croația, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina și SUA, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naționale.

Odată cu încheierea defilării militarilor și a tehnicii, publicul va putea vizita, până la ora 14.00, expozițiile de tehnică militară care vor fi amplasate în zona Pieței Presei Libere și în zona Monumentului Infanterie (B-dul Kiseleff).

Tot în Capitală va avea loc pe 1 decembrie, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Parada de 1 decembrie în țară

Alba Iulia

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 13.00, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, va avea loc ceremonia militară la care vor lua parte aproximativ 1.400 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu aproximativ 110 mijloace tehnice şi circa 15 aeronave.

Începând cu ora 10.00, la Monumentul „Marii Uniri” va fi organizată o ceremonie militară de depunere de coroane şi jerbe de flori, iar între orele 11.00 și 12.30, publicul va avea ocazia să vizioneze tehnica participantă la defilare, care va fi staţionată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Ceremoniile militare din București și Alba Iulia  vor putea fi urmărite și online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Tot cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, defilări și expoziții de tehnică militară de luptă și armament în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest, Mali și Irak, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Trebuie reținut faptul că Jandarmeria Română și Brigada Rutieră Bucureşti va lua măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Nu în ultimul rând, toți cei care vor să ia parte la parada de 1 decembrie trebuie să știe faptul că folosirea dronelor în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă.

Totodată, pentru asigurarea celor mai bune condiții de acces și vizionare a Paradei, publicului spectator să vină la ceremonii fără bagaje voluminoase.

Pentru asigurarea celor mai bune condiții de acces și vizionare a Paradei, Ministerul Apărării Naționale recomandă publicului spectator să vină la ceremonii fără bagaje voluminoase.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×