Prognoza meteo pentru săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie. Se încălzește, dar vin ploile

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/11/2019, 09:59
Prognoza meteo pentru săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie. Se încălzește, dar vin ploile
Prognoza meteo pentru săptămâna 25 - 1 decembrie. Sursa foto: webcultura.ro

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie! Astfel aflăm că vremea se încălzeşte, dar nu scăpăm de precipitaţii. Temperaturile maxime ajung la 15 grade în dealurile de Vest, dar rămân scpzute în nordul şi centrul Moldovei. Ploaia va pune stăpânire pe majoritatea regiunilor, în timp ce la munte se vor înteți ninsorile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie

Luni, 25 noiembrie, valorile de temperatură vor continua să crească în sud, sud-est şi centru, astfel că în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia Moldovei, se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. Maximele se vor încadra între 3…4 grade în nordul şi centrul Moldovei şi în jurul a 15 grade în Dealurile de Vest.

Ziua izolat va ploua slab, mai ales în Oltenia şi în Muntenia, iar noaptea ploile se vor extinde ca arie şi vor deveni moderate cantitativ în extremitatea de sud. În celelalte zone cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi pe spaţii restrânse în a doua parte a intervalului. În Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 0 şi 10 grade. Dimineața se va semnala ceaţă.

Va ploua aproape în fiecare zi

În Capitală, valorile de temperatură vor continua să crească uşor, astfel că maxima se va situa în jurul a 10 grade, iar minima va fi de 5…6 grade. Înnorările vor persista şi va ploua temporar, mai ales noaptea. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

Vremea mohorâtă se menține și marţi. Va ploua local în sudul şi în sud-estul ţării şi pe spaţii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, în special în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, iar cele minime în general între -1 şi 5 grade. Nici bucureștenii nu vor scăpa de ploaie, iar maximele se vor situa în jurul valorii de 8 grade, pe când temperatura minimă va scădea până la 3…5 grade.

Nici miercuri nu se opresc ploile. Conform meteorologilor, cerul va avea înnorări temporare, iar la începutul zilei va ploua pe arii restrânse în regiunile sud-estice, iar noaptea în partea de nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi la munte, mai ales pe timpul nopţii.

Temperaturile maxime, în general mai ridicate decât cele normale ale datei, se vor încadra între 7 şi 14 grade, iar cele minime în general între -1 şi 8 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă. În Capitală, la începutul zilei vor fi condiţii de ploaie. Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Încălzirea vremii se va simţi mai bine începând de joi când valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Și în ultimele zile ale perioadei prognozate, probabilitatea de ploaie va fi ridicată în toate regiunile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×