Papa Francisc, rugăciune de unul singur, în ploaie, împotriva epidemiei de coronavirus. Imagini emoționante de la Vatican

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 22:02
Papa Francisc, rugăciune de unul singur, în ploaie, împotriva epidemiei de coronavirus. Imagini emoționante de la Vatican
Papa Francisc, rugăciune de unul singur, în ploaie, împotriva epidemiei de coronavirus. Sursa foto: profimediaimages.ro

O ştire tristă venită din Italia, de la Vatican, a făcut înconjurul lumii. Papa Francisc a fost nevoit să spună vineri seară o predică specială adresată „Urbi et Orbi„, în contextul pandemiei de coronavirus, singur, în timp ce afară ploua. În mod normal, mesajul este rostit doar de Crăciun şi de Paşte.

Papa Francisc, rugăciune de unul singur, în ploaie, împotriva coronavirusului

Papa Francisc a spus vineri seară că nimeni nu se salvează singur. Miercurea trecută, Papa Francisc a făcut un apel ca toţi credincioşii din lume să rostească la prânz rugăciunea „Tatăl Nostru” pentru a depăşi cu sănătate pandemia de coronavirus.

Astfel, Suveranul Pontif şi-a făcut apariţia în seara de vineir, în timp ce afară ploua, în Piaţa Sf.Petru, care era total pustie, după ce Vaticanul a interzis accesul credincioşilor până la data 3 aprilie, ca măsură de evitare a infecţiilor de coronavirus, precum şi de limitare a răspândirii virusului ucigaş.

În Italia s-au înregistrat 1000 de morţi de coronavirus în ultimele 24 de ore

Italia este cea mai lovită ţară de epidemia de coronavirus. Bilanţul epidemiei de coronavirus în Peninsulă a ajuns la 9.134 de morţi, 969 de decese fiind înregistrate doar vineri, în timp ce numărul persoanelor infectate a ajuns la 86.498.

De asemenea, Biserica Ortodoxă Română a organizat săptîmâna aceasta, de Buna Vestire, o rugăciune comună. Fiecare credincios, la ora 12, a trebuit să se roage din locuinţa sa, astfel ca epidemia de coronavirus să fie eradicată.

Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12,00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri:

Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei„, a informat Cancelaria Sfântului Sinod, miercuri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×