Papa Francisc spune că izolarea în case este o şansă pentru redescoperirea vieţii de familie. „L-am rugat pe Dumnezeu să oprească epidemia de coronavirus”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 14:39
Papa Francisc spune că izolarea în case este o şansă pentru redescoperirea vieţii de familie. „L-am rugat pe Dumnezeu să oprească epidemia de coronavirus”
Papa Francisc a ieşit de la izolare. Sursa foto: profimediaimages.ro

Papa Francis a acordat un interviu în care spune că epidemia de coronavirus este o şansă a redescoperirii vieţii de familie, în contextul în care autorităţile din ţările afectate cer oamenilor să rămână izolaţi în case.

Papa Francisc, izolarea în case, o şansă pentru redescoperirea vieţii de familie

Izolarea în case din cauza epidemiei de coronavirus, în opinia Papei Francisc, ar trebui văzută ca o şansă a omului de a se reconecta din nou cu familia. Papa a remarcat în interviul acordat pentru ziarul italian La Repubblica că „de multe ori familiile mănâncă împreună în mare tăcere„, din cauza gadgeturilor, fiecare fiind preocupat ba de televizor, ba de telefon.

Sunt ca nişte călugări, izolaţi unul de celălalt„, a remarcat Papa Francisc, adăugând că „a ne asculta unii pe alţii este un lucru important pentru că aşa putem înţelege nevoile, eforturile, dorinţele celuilalt„.

Papa Francisc s-a rugat în faţa unui Crucifix folosit într-o procesiune împotriva ciumei

Papa Francis a îndemnat oamenii să „înţeleagă că bogăţia noastră se află în lucrurile mărunte„, în „gesturi de tandreţe, afecţiune, compasiune, care sunt minimale şi tind să se piardă în anonimitatea vieţii de zi cu zi„.

Spre exemplu, o masă caldă, o mângâiere, o îmbrăţişare, un apel telefonic” sunt gesturi care „dau înţeles vieţii şi care creează comuniune şi comunicare între noi„, a adăugat Papa Francisc.

De asemenea, din cauza epidemiei de coronavirus, evenimentele pe care Papa trebuia să le desfăşoare nu vor mai fi deschise publicului, ci vor fi transmise doar online.

În plus, Vaticanul a informat că slujbele dion Săptămâna Paştelui „se vor desfăşura fără prezenţa fizică a credincioşilor„, o astfel de decizie nemaifiind luată niciodată în istorie.

Papa Francisc a ieşit din izolare

Papa Francis, 83 de ani, a ieşit din izolare duminică şi a vizitat două biserici din centrul Romei, biserica Sf. Marcello şi Bazilica Santa Maria Maggiore. Papa s-a rugat în faţa unui crucifix care a fost folosit într-o procesiune de pe vremea când ciuma a lovit Roma, în anul 1552.

Suveranul Pontif a făcut rugăciuni pentru eradicarea epidemiei de coronavirus, pentru cei bolnavi, pentru familiile acestora, precum şi pentru lucrătorii din domeniul sanitar şi pentru cei ce au grijă de farmacii şi de magazinele cu alimente.

L-am rugat pe Dumnezeu să oprească epidemia: Doamne, opreşte-o cu mâna ta. Pentru asta m-am rugat„, a declarat Papa Francisc despre pelerinajul său de duminică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×