Catolicii și ortodocșii români se roagă de la ora 12 pentru sfârșitul pandemiei de coronavirus

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 11:30
Catolicii și ortodocșii români  se roagă de la ora 12 pentru sfârșitul pandemiei de coronavirus
Papa Francisc/ Foto: Hepta

Papa Francisc a adresat un apel către toți credincioșii din lume ca la ora 12 să rostească ”Tatăl Nostru”, ca o rugăciune pentru stoparea pandemiei. Și Biserica Ortodoxă Română le-a cerut enoroiașilor, care astăzi celebrează Bunavestire, să se roage pentru stoparea COVID-19.

”Tatăl Nostru”, rostit de toți catolicii

Papa Francisc le-a cerut de duminică tuturor catolicilor din lume ca fiecare să se roage astăzi, la ora locală 12 astfel încât întreaga zi, în funcței de fusul orar, credincioșii să se roage pentru oprirea bolii.

În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile”, a spus papa Francisc, duminică, după rugăciunea Angelus.

Astăzi, la ora 18.00, suveranul pontif va ține o scurtă rugăciune în Piața San Pietro din Roma, chiar dacă credincioșii nu  vor putea participa.

Începând de acum, vă invit pe toţi să participaţi spiritual cu ajutorul mass-media. Vom asculta Cuvântul Domnului, ne vom înălţa rugăciunile, vom preaslăvi Sfânta Euharistie, iar la sfârşit voi pronunţa Binecuvântarea Urbi et Orbi, la care se va adăuga posibilitatea iertării universale a păcatelor (…) Vrem să răspundem în faţa pandemiei cu o pandemie de rugăciune, compasiune şi tandreţe. Să ne menţinem uniţi”, a subliniat papa.

Rugăciuni de Buna Vestire

Și ortodocșii din România se vor ruga la orele prânzului pentru stoparea epidemiei în ziua în care celebrează Buna Vestire.

Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei”, a anunțat Cancelaria Sfântului Sinod.

La ora 12, vor fi trase clopotele în toate bisericile ortodoxe din țară, iar credincioșilor li se cere să rostească ”Tatăl Nostru”, condacul Bunei Vestiri, iar preoții parohi și cei din mănăstiri vor citi rugăciunea specială pentru încetarea molimelor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×