Bunavestire, sărbătoare mare pe 25 martie 2020. Rugăcinea pe care trebuie s-o spună toţi creştinii ortodocşi

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
24/03/2020, 19:28
Bunavestire, sărbătoare mare pe 25 martie 2020. Rugăcinea pe care trebuie s-o spună toţi creştinii ortodocşi
Bunavestire, sărbătoare mare pe 25 martie 2020. Sursa foto: realitatea.net

Miercuri, 25 aprilie, este mare Sărbătoare în Calendarul Ortodox. Creştinii sărbătoresc în această zi Buna Vestire. Cu această ocazie, Biserica Ortodoxă Română (BOR) îi invită pe enoriaşi la o rugăciune comună, nu în biserici, ci fiecare la el în casă. Rugăciunea comună va avea loc începând cu ora 12:00.

Bunavestire, sărbătoare mare pe 25 martie 2020. Ce rugăciune trebuie să spună toţi credincioşii

BOR a făcut o propunere credincioşilor cum nu a mai făcut-o, probabil, în istorie, scrie basilica.ro. BOR, în contextul epidemiei de coronavirus, propune de sărbătoarea Bunei Vestiri, de pe 25 aprilie, o rugăciune comună, dar nu în incinta bisericilor, ci fiecare credincios va trebui să se roage în propria casă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Potrivit BOR rugăciunea va începe miercuri la orele 12. „Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Clopotele bisericilor vor răsuna de Buna Vestire la ora 12:00 şi va aduce aminte enoriaşilor că este timpul de rugăciune

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12,00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri:

Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei„, informează un comunicat al Cancelariei Sfântului Sinod.

Potrivit BOR, sfânta Liturghie şi celelalte slujbe se vor ţine în lăcaşele de cult, la toate parohiile, de către slujitorii bisericii respective, dar fără participarea publicului. Ceremoniile urmând să fie transmise online şi în media locală sau naţională, a mai transmis Cancelariei Sfântului Sinod.

De asemenea, Cancelaria Sfântului Sinod a informat că a luat mai multe măsuri privind slujbele şi activităţile sociale bisericeşti, în contextul Ordonanţelor militare emise săptămâna trecută prin care s-au limitat libertatea de mişcare, precum şi cea de întrunire a persoanelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×