Papa Francisc își suspendă aparițiile publice, de teama coronavirusului. Ieșirile la balcon, înlocuite cu mesaje video

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
07/03/2020, 18:40
Papa Francisc își suspendă aparițiile publice, de teama coronavirusului. Ieșirile la balcon, înlocuite cu mesaje video
Papa Francisc își suspendă aparițiile publice, de teama coronavirusului. Ieșirile la balcon, înlocuite cu mesaje video. Sursa video: Hepta

Vaticanul a anunțat că Papa Francisc își suspendă aparițiile publice de teama epidemiei de coronavirus, iar ieșirile de întâmpinare a pelerinilor vor fi înlocuite cu mesaje video.

Papa Francisc renunță la ieșirile în public

Papa Francisc nu va mai ieși duminică în fața pelerinilor adunați în Piața Sfântul Petru din Vatican, ci se va adresa credincioșilor prin intermediul unui mesaj video, anunță digi24.

Decizia Suveranului Pontif vine pe fondul creșterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus din Italia, au anunțat reprezentanții Bisericii Catolice.

Cu toate acestea, Vaticanul dă asigurări că Suveranul Pontif nu este infectat cu virusul covid-19, asta după ce în ultima perioadă Papa Francisc nu s-a simțit prea bine și a fost filmat în timp ce tușea și își ștergea nasul.

Astfel, liderul Bisericii Catolice preferă să evite aparițiile publice ca o măsură de precauție și le va vorbi celor adunați la Vatican, pentru slujba de duminică, prin intermediul unei transmisiuni video și nu de la fereastra care dă spre Piața Sfântul Petru.

Suveranul Pontif se recuperează după o răceală

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Vatican, aceste măsuri au fost luate pentru a „evita riscul răspândirii Covid-19 într-o adunare publică”.

În acest moment Suveranul Pontif se reface după o răceală contractată în urmă cu câteva săptămâni, au precizat reprezentanții Vaticanului, după ce, marți, Il Messagero a dezvăluit că Papa a fost testat pentru prezenţa noului coronavirus, iar rezultatul a fost negativ.

Papa Francisc va susţine tot cu ajutorul unei legături video şi audienţele săptămânale programate miercuri, au mai anunțat reprezentanții Bisericii Catolice.

În plus, Vaticanul a anunţat că s-a luat decizia ca participarea publicului la slujbele papale din cursul săptămânii, de la Vatican, să fie anulată până pe 15 martie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×