Panică printre americani! Primul cetățean din SUA ucis de coronavirus

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 12:57
Panică printre americani! Primul cetățean din SUA ucis de coronavirus GALERIE FOTO
Americanul a murit într-un spital din China. Sursa foto - Stringer / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Panică printre americani! A devenit oficial faptul că un cetăţean din Statele Unite ale Americii a fost ucis de coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a murit într-un spital din Wuhan, China, ţara în care a explodat acest virus.

Panică printre americani!

Vă reamintim că până în acest moment, virusul a omorât în China nu mai puţin de 722 de oameni şi încă 2 persoane în Hong Kong şi Filipine. Mai mult de atât, conform statisticilor, aproape 35.000 de persoane sunt infectate.

Presa internaţională a scris pe larg despre bărbatul de 60 de ani care şi-a pierdut viaţa în unitatea Jinyintian Hospital din Wuhan, orașul care se află în centrul epidemiei.

Primul cetățean din SUA ucis de coronavirus

Decesul a avut loc în data de 6 februarie, conform unui anunţ oficial făcut chiar de ambasada americană de la Beijing.

De asemenea, Japonia a anunțat decesul unui bărbat suspectat că ar fi avut coronavirusul, potrivit ministerului afacerilor externe de la Tokyo.

Bărbatul era trecut de vârsta de 60 de ani și suferea de pneumonie. Spitalul în care a fost tratat nu a dat detalii deocamdată cu privire la cauzele pneumoniei.

Taiwanul a confirmat şi ea al 17-lea caz de îmbolnăvire, un bărbat în vârstă de 20 de ani, fiul unui cuplu deja diagnosticat cu coronavirus.

Familia a călătorit în Italia, cu escală în Hong Kong, din 22 până în 31 ianuarie, şi a revenit în Taiwan, tot prin Hong Kong, la 1 februarie.

Precizăm faptul că și în România există un caz suspect. Starea femeii care ar putea fi infectată cu coronavirus nu este însă ”deosebit de gravă”, dar acest caz necesită atenţie, a declarat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×