Ele sunt animalele care au transmis coronavirusul! Pangolinii, marii vinovați

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/02/2020, 10:29
Ele sunt animalele care au transmis coronavirusul! Pangolinii, marii vinovați GALERIE FOTO
Pangolinii, marii vinovaţi. Sursa foto - hepta.ro

Ele sunt animalele care au transmis coronavirusul! Cercetătorii au descoperit că pangolinii ar putea fi gazde intermediare potenţiale pentru virusul care a băgat în sperieți întreaga planetă.

Ele sunt animalele care au transmis coronavirusul!

Mai exact, secvenţa genomică a noii tulpini de coronavirus izolată de la pangolini este în procent de 99% identică cu cea izolată de la persoanele infectate.

Lucrul acesta indică faptul că pangolinii ar putea fi gazde intermediare ale virusului, conform unui nou studiu desfăşurat în cadrul Universităţii Agricole a Chinei de Sud.

Pangolinii, marii vinovați

Conform lui Liu Yahong, preşedintele acestei universităţi, echipa de cercetători a analizat peste 1000 de mostre de metagenom aparţinând unor animale sălbatice.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că pangolinii sunt cea mai probabilă gazdă intermediară pentru noul coronavirus.

Se întâmplă lucrul acesta după ce s-a identificat în primă instanţă că pangolinii, în proporţie de 70%, au fost depistaţi pozitiv cu Betacoronavirus.

Cercetătorii au izolat virusul şi i-au observat structura la microscopul electronic.

Între timp, Liu Yahong a mai precizat că acest rezultat va sprijini măsurile de control şi de prevenţie a epidemiei.

Mai mult de atât, preşedintele Universităţii Agricole a Chinei de Sud oferă referinţe ştiinţifice pentru viitoare politici cu privire la animalele sălbatice.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×