Președintele Chinei, discuție telefonică cu Donald Trump pe tema coronavirusului! Statele Unite, îndemnate să reacționeze „rezonabil” față de bacteria ce a contaminat deja 31.000 de persoane

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 21:07
Președintele Chinei, discuție telefonică cu Donald Trump pe tema coronavirusului! Statele Unite, îndemnate să reacționeze „rezonabil” față de bacteria ce a contaminat deja 31.000 de persoane
Donald Trump, discuție telefonică cu omologul său chinez, pe tema epidemiei de coronavirus. Sursa foto: theeconomist.com

Coronavirusul continuă să facă victime pe zi ce trece, bilanțul ajungând deja la un prag de-a dreptul îngrijorător pentru autoritățile din întreaga lume. Vorbim despre 31.000 de persoane infectate, dintre care peste 630 și-au pierdut deja viața.

Această situație a sporit în ultimele zile tensiunile diplomatice dintre SUA și China, Beijingul acuzând Statele Unite că „au creat și semănat panică” pe tema cazurilor provocate de noul agent patogen apărut la Wuhan.

Președintele chinez, mesaj ferm pentru Donald Trump în timpul discuției telefonice purtate de cei doi șefi de stat

Într-o discuție telefonică purtată cu omologul său american, președintele Chinei a dat asigurări că statul său este „complet capabil” să pună capăt epidemiei, informează surse oficiale pentru televiziunea publică de la Beijing.

Totodată, Xi a precizat că statul chinez poartă un „război popular” împotriva agentului patogen, prin punerea în aplicare a „celor mai stricte măsuri de prevenție și control”, dublate de o mobilizare națională.

Potrivit sursei citate, șeful de stat chinez i-a solicitat lui Donald Trump ca SUA să reacționeze „în mod rezonabil” la epidemia care tinde să ia amploare la nivel global, mai ales că nu există un tratament pentru această bacterie.

În replică, Trump i-a transmis omologului său că are „încredere” în autoritățile din China că vor reuși să găsească soluțiile potrivite pentru a împiedica răspândirea virusului.

Diplomația chineză a acuzat SUA că „seamănă panică” pe tema coronavirusului

Discuția telefonică a celor doi lideri de stat vine în contextul acuzațiilor lansate recent de diplomația chineză la adresa Statelor Unite. Concret, potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing, americanii „seamănă panică” pe tema coronavirusului, prin răspândirea de informații eronate.

Guvernul SUA a fost primul care şi-a evacuat personalul din consulatul din Wuhan (oraşul cel mai afectat de epidemie), a sugerat retragerea parţială a personalului ambasadei sale şi a impus interdicţie de intrare pe teritoriul lor călătorilor chinezi.

Exact țările dezvoltate precum SUA, care au capacități puternice de combatere a epidemiilor, au dat exemplu prin aplicarea unor măsuri excesive, potrivnice recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”, a declarat Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al instituției.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×