Panică la Casa Albă. Donald Trump a călătorit în Air Force One cu un congresman care a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 09:46
Panică la Casa Albă. Donald Trump a călătorit în Air Force One cu un congresman care a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19
Donald Trump a călătorit în Air Force One cu Matt Gaetz. Sursa foto: profimediaimages.ro

Doi congresmani republicani care au intrat în contact cu preşedintele Donald Trump au intrat în prealabil în contact cu o persoană infectată cu coronavirus. Cei doi s-au plasat la izolare. Unul dintre ei a zburat cu preşedintele în Air Force One din la Orlando la Washington.

Donald Trump a călătorit în Air Force one cu un congresmen care a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19

Preşedintele SUA Donald Trump a intrat în contact cu doi congresmani republicani care la rândul lor au intrat în contact cu o perosană infectată cu COVID-19. Congresmanii Doug Collins din Georgia şi Matt Gaetz din Florida  au anunţat luni că intră, pentru 14 zile, în izolare autoimpusă.

Aceasta este de altfel şi recomandarea Centers for Disease Control and Prevention (CDC) pentru orice persoană care a avut posibil contact cu virusul COVID-19.

Trei comgresmani se află în izolare din cauza coronavirusului

Mai mult, Matt Gaetz a călătorit cu Donald Trump în aeronava Air Force One. Acesta l-a însoţit pe preşedinte în zborul din Orlando spre Washington, luni. În avionul prezidenţial acesta a aflat că intrase în contact cu un purtător de coronavirus în timpul Conservative Political Action Conference, ce a avut loc în luna februarie, în Maryland.

Niciunul dintre congresmeni nu prezintă simptomele coronavirusului. „Cu toate că congresmenul nu prezintă simptome, el a fost testat astăzi şi aşteptăm rezultatele”, arată un mesaj publicat pe contul lui de Twitter.

Doug Collins l-a întâlnit pe Donald Trump şi a dat cu el mîna vineri, pe aeroportul din Atlanta, înainte ca cei doi să viziteze sediul CDC pentru o actualizare a informaţiilor despre Covid-19. După, Doug Collins a aflat că şi el a fost expus la conferinţa conservatorilor din Maryland.

Specialişti din domeniul sanitar au declarat că virusul COVID-19 este de aşteptat să se răspândească în SUA şi au sfătuit oamenii, în special pe cei în vârstă şi pe cei bolnavi, să stea mai mult în casă. Până acum, în SUA, au fost depistate 500 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Mike Pence, vicepreşedintele SUA, a spus că nu deţine informaţii cu privire la testarea lui Donald Trump pentru coronavirus. Doug Collins şi Matt Gaetz au fost cei mai vocali susţinători ai preşedintelui Donald Trump în timpul procesului pentru destituirea preşedintelui.

De asemenea, conservatorul Ted Cruz, senator de Texas, se află în izolare după ce a participat la acelaşi eveniment şi a întâlnit aceeaşi persoană purtătoare de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×