Pandemia COVID-19 se complică. Mai multe state africane, afectate de coronavirus

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 12:45
Pandemia COVID-19 se complică. Mai multe state africane, afectate de coronavirus
Mai multe state africane, afectate de coronavirus. Sursa foto: profimediaimages.ro

Pandemia de coronavirus se amplifică după ce mai multe state africane au anunţat că sunt afectate de COVID-19. Lista ţărilor din Africa care au început să fie afcetate de coronavirus este în creştere.

Mai multe state africane, afectate de coronavirus

Infecţiile cu COVID-19 au început să se extindă pe continentul african şi cel puţin 21 de state au anunţat că au înregistrat cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Experţii din domeniul medical sunt profund îngrijoraţi ştiindu-se precaritatea sistemelor medicale din ţările africane.

Astfel, Eswatini, fostul Swaziland, Namibia şi Rwanda sunt ultimele stat de pe listă care au anunţat primele infectări cu coronavirus. În fostul Swaziland, ministrul sănătăţii a spus că persoana infectată cu coronavirus are vârsta de 33 de ani şi s-a întors recent din SUA.

Situaţia se complică în Africa din cauza sistemelor precare de sănătate

În Namibia, este vorba de un cuplu de cetăţeni spanioli care a fost testat pozitiv în urma testelor de coronavirus. În Rwanda, prumul caz de coronavirus este cel al unui cetăţean indian din Mumbai, după cum a informat Daniel Ngamije, ministrul sănătăţii din Rwanda.

În plus, în Africa de Sud numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 38. De aemenea, 122 de persoane din Africa de sud au fost evacuate cu un transportor militar din Wuhan, regiunea chineză de unde a izbucnit epidemia de coronavirus.

Etiopia, Kenya, Sudan şi Guineea au anunţat şi ele primele cazuri de infectări cu coronavirus. Au fost semnalate cazuri de infectări cu coronavirus şi în Maroc, Egipt, Algeria, Tunisia, Senegal, Togo, Burkina Faso, Republica Democrată Congo, Camerun,  Nigeria, Coasta de Fildeş, Ghana şi Gabon.

Majoritatea ţărilor din Africa au raportat mai puţin de câte 10 cazuri de persoane bolnave de coronavirus, toţi cei infectaţi fiind persoane străine sau cetăţeni proprii, dar care au venit din state afectate de coronavirus.

Astfel, ţinând cont de starea precară a sistemelor de sănătate din ţările din Africa s-ar putea ca în curând numărul de îmbolnăviri să depăşească capacitatea spitalelor şi clinicilor.

Egiptul a anunţat închiderea şcolilor şi universităţilor pentru două săptămâni în ideea limitări răspândirii epidemiei de coronavirus, pe măsură ce numărul de infectări din ţară creşte. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 110 în Egipt.

Măsurile au fost luate de premierul Mostafa Madbouly, care a făcut anunţul într-o conferinţă de presă. De asemenea, Egiptul a anunţat anularea marilor adunări de persoane, restricţii privind timpul alocat pentru rugăciuni, precum şi suspendarea meciurilor din liga locală de fotbal tot pentru două săptămâni.

Preşedintele Egiptului a cerut fonduri de 100 de miliarde de euro pentru combaterea coronavirusului

Chiar dacă mai mulţi turişti au contractat coronavirus pe o croazieră pe Nil, Egiptul a dat asigurări că vizitarea ţării este sigură. Astfel, sute de turişti şi lucrători din turism au fost testaţi contra coronavirusului, iar hotelurile şi navele de croazieră din Aswan şi Luxor au fost dezinfectate.

Abdel Fattah al-Sisi, preşedintele Egiptului a solicitat fonduri de 100 de miliarde de euro pentru un plan de stat pentru combaterea epidemiei de coronavirus, fără a oferi a da detalii de unde vor proveni banii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×