Pandemia COVID-19 a cuprins toată Europa. Și Muntenegru a confirmat primele 2 cazuri

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 07:22
Pandemia COVID-19 a cuprins toată Europa. Și Muntenegru a confirmat primele 2 cazuri
Pandemia COVID-19 a cuprins toată Europa. Și Muntenegru a confirmat primele 2 cazuri. Sursa foto: Hepta.ro

Muntenegru, singura țară din Europa care până recent nu avea niciun caz de coronavirus, nu a fost ocolită de virus și a confirmat primele 2 paciente infectate cu COVID-19 și asta în ciuda autorităților de a închide granițele.

Muntenegru, pe lista țările infectate cu coronavirus

Premierul Dusko Markovic a confirmat că două femei care s-au întors în urmă cu 12 zile din America și Spania sunt infectate cu coronavirus. Cele două paciente care au fost diagnosticate pozitiv la testul COVID-19 se află în momentul de față internate într-un spital.

Muntenegru a fost până la aceste două cazuri singura țară din Europa care nu a fost afectată de pandemia de coronavirus și asta pentru că și-a închis frontierele, a oprit transportul public, a închis şcoli, cafenele şi restaurante pentru a opri răspândirea infecţiei cu coronavirus.

Ce spun locuitorii din Muntenegru despre virusul din China

„Toate transporturile aeriene, feroviare și rutiere publice internaționale sunt suspendate. Vom facilita întoarcerea cetățenilor noștri în Muntenegru”, a declarat guvernul într-un comunicat.

De asemenea, printre măsurile luate de autorități înaintea primelor persoane infectate cu COVID-19 se mai numără și interzicerea adunărilor publice. Potrivit Reuters supermarketurile şi farmaciile sunt singurele care au rămas deschise.

Muntenegru este situată la doar 300 de kilometri de Italia, a doua cea mai afectată ţară din lume, însă până ieri toate testele efectuate au ieşit negative, iar oamenii nu s-au panicat și chiar au tratat situația la rece. Peste 390 de oameni s-au aflat însă în carantină.

„Nu mi-e frică, suntem o ţară liniştită şi paşnică, avem grijă de curăţenia noastră şi evităm zonele aglomerate. Pur şi simplu nu mai ies la cafenele sau în mall”, a declarat un vânzător de produse pentru igienă, potrivit digi24.ro.

România se așteaptă la numeroase cazuri în perioada Paștelui

„Ne așteptăm ca vârful să fie în jurul Paștelui. Sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai. Simulările matematice dau cifre între 10.000 și 20.000 de cazuri. Din fericire, matematica nu se aplică în realitate. Logica ne spune să ne așteptăm la un număr mare de cazuri.

Avem 2.000 de paturi la terapie intensivă cu ventilare mecanică, în toată România. Dacă numărul va fi mai mare, vor fi alese doar cazurile cu șanse de a supraviețui dintre cazurile grave”, a explicat Cătălin Apostolescu, medic primar boli infecțioase la „Matei Balș”. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×