Pagubele cutremurului de azi-noapte. Mulți români s-au trezit cu asta în case

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/10/2018, 12:46
Pagubele cutremurului de azi-noapte. Mulți români s-au trezit cu asta în case GALERIE FOTO
Pagubele seismului din noaptea de 28 octombrie!

Cutremurul din noaptea dintre sâmbătă și duminică a adus pagube. Un brăilean s-a trezit cu niște crăpături uriașe în casă ăn urma seismului de 5,8 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în zona Vrancea, resimțindu-se destul de bine în alte localități. Se pare că 15 apeluri la 112 au fost efectuate numai în prima jumătate de oră de la incident.

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a specificat că zonele care au fost curpinse de seismul de 5,8 în noptea de 28 octombrie 2018 sunt: Vălenii de Munte(57de km), Târgu Secuiesc(50 de km) și Întorsura Buzăului(41 de km). De asemenea, de cunoscut este faptul că înaintea acestuia, au avut loc anumite replici mai slabe.

Pagubele cutremurului din 28 octombrie

Seismul dintre sâmbătă și duminică, respectiv 27 și 28 octombrie, arată primele pagube. Se pare că un bărbat din Brăila va avea nevoie de reparații urgente, pentru că s-a trezit cu crăpături uriașe de-a lungul pereților casei.

Casa brăileanului afectată de seism
Casa brăileanului afectată de seism

Locuința brăileanului nu era foarte stabilă, spun cei care au adus comentarii vehemente la postarea sa din mediul online.

Oereții locuinței după cutremur
Oereții locuinței după cutremur

„Când m-am trezit, am uitat și ce am visat!”, „Dai cu scoci, apoi var și nu se mai vede”, „Demoleaz-o!”, „Ce-ți mai place băgarea în seama. Ești dus, nene!”, „De la cutremur manage”, au fost doar unele din comentarii adresate brăileanului.

Crăpăturile produse de cutremurul din 28 octombrie
Crăpăturile produse de cutremurul din 28 octombrie

Tavanul stației Apărătorii Patriei s-a crăpat!

Seismul care a băgat în sperieți mulți cetățeni ai României a adus căteva pagube. Una considerabilă este constituită din tavanul de la stația de metrou din București, Apărătorii Patriei. Cutremurul s-a produs în zona Vrancei, dar s-a resimțit puternic în București. Se pare că stația metroului Capitalei a fost afectată, fiind crăpată în unele locuri în dreptul tavanului.

”E un cutremur moderat, este normal pentru zona Vrancea, se produc astfel de cutremure la un interval de câțiva ani. Acest cutremur are un efect benefic pentru că a eliberat energia acumulată. Anul acesta a fost o activitata slabă în Vrancea. A apărut ca o eliberare la aceasta energie”, a specificat Mircea Radulian.

Pereții și tavanul bărbatului nu au suportat cutremurul de 5,8 grade pe scara Richter, alături de cele două replici.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×