Ambulanța, după cutremur: ”În prima jumătate de oră, am avut 15 apeluri pentru atacuri de panică sau lipotimii”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/10/2018, 08:41
Ambulanța, după cutremur: ”În prima jumătate de oră, am avut 15 apeluri pentru atacuri de panică sau lipotimii”
Cutremur în România!

Cutremurul produs în noaptea dintre ziua de sâmbătă și duminică a adus nenumărate apeluri la serviciul de ambulanță București-Ilfov. Se pare că numai în prima jumătate de oră s-au îregistrat 15 apeluri care semnalau lipotimii și atacuri de panică. Seismul s-a produs la ora 03:38, iar alte replici ale acestuia urmau să apară, anunțau cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. „Atenție. În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur. Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile pagube.

Nu sunt înregistrate apeluri prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112. Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite: În ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:06(ora României) s-a produs în Zona seismica Vrancea, județul Covasna un cutremur cu magnitudinea 5.7 pe scara Richter, la adâncimea de 200km”, a fost mesajul din primele clipe de la cutremur al celor de la ISU.

Cutremurul a adus panică printre cetățeni, apelurile la 112 au curs din prima jumătate de oră

Seismul a speriat mai mulți oameni, aceștia apelând imediat la 112. Peste 15 apeluri au venit doar în prima jumătate de oră. Cutremurul dintre ziua de sâmbătă spre duminică a avut magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, cu o adâncinme de 150 de kilometri. Acesta s-a produs în localitatea Buzău, dar s-a resimțit destul de puternic în Capitală. „În prima jumătate de oră, în jur de 15 solicitări pentru lipotimii sau atac de panică.

Cazurile sunt în desfășurare, au plecat echipe de intervenție imediat când s-au primit solicitările. Din fericire, la acel moment, nu erau cazuri în așteptare astfel că solicitările acestea au primit imediat o resursă”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alin Grasu, potrivit Mediafax. De menționat este faptul căseismul s-a produs în aproprierea orașelor; Nehoiu(28km), Târgu Secuiesc(38km), Covasna(24km), Întorsura Buzăului(34km), dar și în Slănic Moldova(54 de km).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×