Pacienții israelieni aflați în carantină, urmăriți cu tehnica pentru teroriști! ”Suntem în război cu un adversar invizibil”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 22:51
Pacienții israelieni aflați în carantină, urmăriți cu tehnica pentru teroriști! ”Suntem în război cu un adversar invizibil”
Pacienții aflați în carantină din Israel, urmăriți cu tehnica pentru teroriști. Sursa foto: profidemedia.ro

Pacienții israelieni aflați în carantină la domiciliu sunt urmăriți de Agenția de Securitate pentru a nu părăsi cumva domiciliul, în efortul statului de a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.

Pacienții aflați în carantină din Israel, urmăriți cu tehnica pentru teroriști

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cabinetul său au aprobat o serie de măsuri care îi permite agenţiei de securitate să urmărească cetăţenii infectaţi cu coronavirus prin intermediul telefoanelor mobile, pentru a se asigura că respectă măsurile strice de carantină, scrie Business Insider.

Premierul a anunţat că dă mână liberă Agenţiei de Securitate din Israel, cunoscută drept Shin Bet, să intercepteze telefoanele pacienţilor pentru a le monitoriza mişcările.

Nu va fi nevoie de aprobarea unui judecător pentru ascultarea telefoanelor celor aflați în carantină

Pe data de 17 martie, erau raportate 324 de cazuri cu noul coronavirus în Israel, 11 persoane reuşind să se vindece. Populaţia Israelului este de circa 8 milioane de locuitori.

„Suntem în război cu un adversar invizibil – virusul. Vom lua măsuri de pe care le-am lansat anterior împotriva teroriştilor. Unele dintre ele vor fi invazive şi vor încălca confidenţialitatea celor afectaţi”, a declarat Netanyahu.

În teorie, măsura va determina dacă cetăţenii infectaţi cu COVID-19 intră în contact cu alte persoane. „Suntem una dintre puţinele ţări cu această posibilitate, şi avem de gând să o folosim. Trebui să facem orice, în calitate de guvern şi cetăţeni, pentru a nu fi infectaţi şi pentru a nu infecta pe nimeni”, a spus Netanyahu.

Israelul a închis majoritatea şcolilor, a închis toate mall-urile, hotelurile, cafenelele, restaurantele şi teatrele şi le-a ordonat tuturor cetăţenilor de peste hotare să se autoizoleze timp de două săptămâni, în lupta împotriva coronavirusului. În plus, orice adunare de peste zece persoane a fost interzisă.

Ținând cont de împrejurări, noile măsuri nu vor avea nevoie de aprobarea unei instanţe judecătoreşti pentru a urmări telefoanele şi pentru a colecta datele oamenilor, potrivit publicaţiei israeliene Haaretz. Datele colectate trebuie şterse după 30 de zile.

„Este o măsură tulburătoare. Este un moment de tip 11 septembrie. Cu toţii ştim ce s-a întâmplat după”, spune un membru al Institutului de Democraţiei din Israel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×