Pacienții cu alte boli de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, mutați la alte unități medicale

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 17:02
Pacienții cu alte boli de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, mutați la alte unități medicale GALERIE FOTO
Timișoara se pregătește de mai multe cazuri de coronavirus. Sursa foto - hepta.ro

Pacienții cu alte boli de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, mutați la alte unități medicale. Discutăm despre toți cei internați cu alte afecțiuni. Aceștia au fost deja duși la Spitalul CFR sau la Spitalul de Copii din municipiu.

Pacienții cu alte boli de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, mutați la alte unități medicale

Conform autorităților, la Spitalul de Boli Infecţioase vor fi internați de acum încolo doar pacienţi cu coronavirus. Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a declarat pentru News.ro că spitalul este pregătit să primească doar cazurile de coronavirus.

„În acest moment spitalul este în pregătire pentru a interna doar cazurile de coronavirus. Pacienţii de pe secţii au fost mutaţi la spitalele CFR şi Ţurcanu.

Ceilalți pacienți au fost mutați de urgență la alte spitale

Trebuie acum să ne organizăm structural, în sensul de a pregăti spaţiile, saloanele. Până acum au fost saloane ale asistentelor, acum nu mai au voie să intre acolo. Suntem în plin proces de organizare”, a spus medicul Virgil Musta.

De remarcat că la finalul săptămânii trecute, cinci pacienţi cu coronavirus au fost declaraţi vindecaţi, la Timişoara, şi au putut pleca acasă.

„Astăzi (luni – n.r.) nu avem externaţi, ieri au fost cinci persoane externate, patru din Hunedoara şi una din Timiş. Pentru ziua de astăzi încă nu ştim câte teste au ieşit negativ”, a adăugat Musta.

Doctorul a mai transmis că, în acest moment, sunt internate 38 de persoane la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Potrivit site-ului instituţiei, spitalul din Timisoara are o capacitate de 295 de paturi.

Până luni, la nivel naţional numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 158. Astfel, au fost înregistrate alte 19 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timişoara şi câte unul în Bucureşti, Cluj-Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomiţa, Hunedoara, Galaţi şi Suceava.

Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 şi 54 de ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia, două dintre ele în Austria şi Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Constanţa şi se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×