Pacient cu arsuri, adus de la Suceava la Spitalul de Arși București, depistat cu coronavirus. UPDATE

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 14:08
Pacient cu arsuri, adus de la Suceava la Spitalul de Arși București, depistat cu coronavirus. UPDATE
Pacient cu arsuri, adus de la Suceava la Spitalul de Arși București, depistat cu coronavirus. Sursa foto: Hepta

Un pacient cu arsuri ce a fost transferat de la Suceava la București a fost confirmat cu noul coronavirus, scrie jurnalista
Emanuela Schweninger.

Pacient adus de la Suceava la Spitalul de Arși din București, despistat cu coronavirus

UPDATE: ”Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti că, un pacient în vârstă de 43 de ani transferat în noaptea dintre 20 şi 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, a fost depistat pozitiv la COVID 19.

Pacientul, care nu a fost testat pentru COVID 19 la unitatea din Suceava, a fost suferit două intervenţii chirurgicale duminică, 22 martie 2020 şi luni, 23 martie 2020 in Spitalul de Arşi Bucureşti”, a transmis, iercuri, Ministerul Sănătăţii.

”În seara de 24 martie 2020 rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus. În acest context, s- a demarat ancheta epidemiologică de urgenţă.

Au fost depistaţi 31 de contacti, 28 dintre aceştia fiind cadre medicale. Toate cadrele medicale se afla din această dimineaţă în izolare la domiciliu pentru 14 zile”, a mai anaunțat Ministerul Sănătăţii.

Bărbatul se află într-o stare gravă

Este vorba despre un pacient cu arsuri ce fusese internat la Spitalul din Suceava, grav afectat de criza de coronavirus.

După ce autoritățile au luat decizia de a închide spitalul pentru dezinfecție, pacientul a fost transferat la Spitalul de Arși din București.

Marți seara, bărbatului i-a fost făcut un test pentru coronavirus, iar acum jurnalista Emanuela Schweninger scrie că acesta a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Autoritățile efectuează acum anchetă epidemiologică în cazul bărbatului, pentru a se vedea cu cine a intrat în contact în ultima perioadă.

Potrivit jurnalistei, pacientul se află în stare foarte gravă, acesta suferind și de Sindromul Down.

În acest moment contacții bărbatului confirmat cu coronavirus se află în izolare.

În următoarele 48 de ore spitalul Județean Suceava va fi închis pentru dezinfecție, iar pacienții confirmați cu virusul COVID-19 vor fi transferați la Secția Boli Infecțioase. Cei care nu reprezintă urgență își vor putea continua tratamentul la domiciliu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×