Centru de dializă privat din București, închis după confirmarea a 9 cazuri de coronavirus. DSP anunță anchetă epidemiologică

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 13:55
Centru de dializă privat din București, închis după confirmarea a 9 cazuri de coronavirus. DSP anunță anchetă epidemiologică
Centru de dializă privat din București, închis după confirmarea a 9 cazuri de coronavirus. DSP anunță anchetă epidemiologică. Sursa foto: Hepta

DSP București anunță anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, după ce au fost confirmate 9 persoane cu coronavirus, punctul de lucru fiind închis ulterior de inspectorii sanitari.

9 cazuri de coronavirus la un centru privat de dializă

Direcția de Sănătate Publică București efectuează o anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, unde pe 24 martie au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 un număr de 9 persoane.

Reprezentanții DSP anunță că în cadrul unității medicale private au fost prelevate 40 de probe pentru testare COVID-19 și au primit rezultatele pentru primele 20. Dintre acestea, 9 au fost confirmate pozitiv, urmând ca restul de 20 de probe să fie lucrate în perioada următoare.

„Mai mult, DSPM București a verificat modul de funcționare și acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului. Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activității Centrului de dializă -spitalizare de zi până la remedierea deficiențelor constatate”, transmite DSP București.

Cu ocazia inspecției, DSP anunță că au fost constatate nereguli privind structura funcțională autorizată referiroare la numărul de paturi. În plus, inspectorii sanitari afirmă că unitatea medicală respectivă nu a luat măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19.

Neregulile găsite la centrul de dializă din București

„Nu este asigurată o distanță minimă corespunzatoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți, personalul nu poartă echipament complet, nu se respectă procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția, triajul pacienților se face în recepție/așteptare, nu a fost efectuată dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat”, mai transmite autoritatea statului.

Unitatea medicală privată a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30000 lei pentru neinstituirea măsurilor Art 30 b , H.G.857/ 2011, au mai anunțat reprezentanții DSP București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×