Organizația Mondială a Sănătății: Epidemia cauzată de coronavirus nu a ajuns la cote îngrijorătoare

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 22:52
Organizația Mondială a Sănătății: Epidemia cauzată de coronavirus nu a ajuns la cote îngrijorătoare
Organizația Mondială a Sănătății: Epidemia cauzată de coronavirus nu a ajuns la cote îngrijorătoare. Sursa foto: Hepta

Organizația Mondială a Sănătății anunță că epidemia cauzată de noul coronavirus nu a ajuns la nivelul unei pandemii și nici nu este vorba despre o răspândire necontrolată a infecției la nivel global.

OMS susține că nu putem vorbi despre o pandemie cauzată de coronavirus

Șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus vine cu lămuriri în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus (covid-19).

Astfel, acesta este de părere că epidemia nu a ajuns, cel puțin până în acest moment, la nivelul unei pandemii, informează digi24.

„Deocamdată nu este vorba despre o răspândire necontrolată a coronavirsului la nivel global şi nu ne confruntăm cu îmbolnăviri severe şi decese pe scară largă în rândul populaţiei. Ceea ce observăm sunt câteva epidemii, în diferite părţi ale lumii”, a subliniat șeful OMS, într-o conferinţă de presă, luni.

Cu toate că Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de rapiditatea răspândirii virusului în state precum Italia, Coreea de Sud sau Iran, Tedros susține că numărul de infecții din China a intrat în declin de la începutul acestei luni.

Numărul de infecții din China a scăzut, dar a crescut în alte zone

Așadar, șeful OMS susține că virusul poate fi stopat, fără a se ajunge la declararea unei pandemii.

Între timp, bilanțul epidemiei cauzate de covid-19 a ajung la 2.592 de dece în China continentală, după ce, luni, au fost anunțate încă 150 de decese cauzate de coronavirus.

Autoritățile satinare chineze au declarat că a fost înregistrată o scădere a numărului de noi contaminări.

În ceea ce privește bilanțul persoanelor infectate din afara Chinei continentale, au fost confirmate aproximativ 1.500 de contaminări și 26 de decese, în peste 25 de țări.

În ciuda numărului mic de infecții în afara statului chinez, apariţia de noi focare în Europa şi Orientul Mijlociu provoacă îngrijorare printre oameni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×