Organizația Mondială a Sănătății trage un puternic semnal de alarmă asupra infecțiilor nosocomiale, care vor ajunge să ucidă până la 10 milioane de oameni în fiercare an, din 2050!
În fiecare an, milioane de pacienți suferă de infecțiile nosocomiale. Astfel, o statistică realizată de Organizația Mondială a Sănătății arată că, anual, la nivel mondial, 30 de milioane de persoane sunt afectate de sepsis. Din acest total, 3 milioane sunt nou-născuți și 1,2 milioane sunt copii.
Infecțiile nosocomiale vor ucide 10 milioane de oameni în fiecare an, în 2050
„Daca suntem cu mâna murdară, putem ucide și nu să salvăm vieți. Pentru că, din păcate, infecțiile nosocomiale sunt cu o incidență din ce în ce mai crescută. Organizația Mondială a Sănătații vorbește despre faptul că 30 de milioane de persoane sunt afectate anual de infecâii nosocomiale, din care 6 milioane sunt nou-născuâi. Infecâia nosocomială poate ucide 1,2 milioane, dintre care 500.000 nou-născuți. Se pleacă de la ideea că putem face ceva pentru a preveni această infecție și s-a constatat că infecția nosocomiala poate fi prevenita printr-o igienă corectă a mâinilor. Nici acum, in acest secol, nu toți o facem așa cum trebuie și cu simț de răspundere. Tot un semnal de alarma tras de Organizatia Mondiala a Sanatatii este ca în anul 2050 vor muri anual 10 milioane de persoane din cauza infecțiilor cu germeni rezistenți la antibiotice. Pe zi ce trece, germenii au devenit rezistenți la antibiotice, iar antibiotice nu s-au mai fabricat de prin 1971. Deci, trebuie să vedem cum facem acest management al antibioticelor. Cel mai simplu lucru care poate fi făcut pentru a preveni infecția de spital este să ne spălăm corect și să ne dezinfectam mâinile corect”, precizeaza prof. univ. dr. Maria Stamatin.