Organizația Mondială a Sănătății avertizează: „Pandemia de coronavirus se accelerează”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 19:20
Organizația Mondială a Sănătății avertizează: „Pandemia de coronavirus se accelerează”
Ghebreyesus, directorul general al OMS

Pandemia de coronavirus se accelerează, însă traiectoria ei poate fi modificată, conform unor estimări ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Pandemia se accelerează la nivel global

OMS cere tuturor țărilor din lume să crească numărul de teste, pentru ca sistemul medical să aibă o șansă reală în lupta cu pandemia.

„Mai mult de 300.000 de cazuri de Covid-19 au fost semnalate până acum. Este sfâşietor. Pandemia se accelerează. Totuși, noi putem să-i schimbăm traiectoria”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform AFP.

De asemenea, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății vor lua noi măsuri referitoare la persoanele din închisori. În primul rând este vizată limitarea vizitelor persoanelor aflate în detenție, dar și izolarea acelor deținuți care prezintă simptome. De asemenea, toți deținuții vor primi un consult medical periodic.

„Eforturile în lupta contra propagării maladiei ar putea să eşueze dacă neglijăm măsurile preventive în închisori”, au explicat repzentații OMS. Conform specialiștilor, deținuții sunt extrem de vulnerabili din cauza condițiilor care trăiesc.

Deținuții din România s-au revoltat

În urmă cu o săptămână, o revoltă a deținuților din Penitenciarul Satu Mare s-a lăsat cu trei morți. Revolta a venit pe fondul măsurilor luate de autorități în urma epidemiei de coronavirus. Avocatul unuia dintre deținuții implicați în revoltă a explicat: „Deținuții ar fi trebuit eliberați ca și în Italia.

Din contră, Orban îi ține închiși în celule, mai mulți decât ar exista locuri. Sunt oameni bolnavi. În aceste camere au fost puse persoane sănătoase cu cele bolnave. Deținuții care sunt în ultimele 18 luni au fost eliberați în alte țări, numai în România s-au luat alte măsuri”.

Momentan, România se află sub cifra critică de 1000 de cazuri confirmate de coronavirus, însă este doar o chestiune de timp până când această bornă va fi atinsă.

La nivel mondial, cifra celor contaminați a sărit de 350.000. Italia, Spania, Iran, Germania și SUA par cele mai afectate țări, cel puțin la nivel statistic.

  • 5 persoane au decedat în România din cauza coronavirus
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×