Ordonanță de Urgență pentru vârsta de pensionare a profesoarelor! ”A fost o lacună a legislației trecute”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 18:32
Ordonanță de Urgență pentru vârsta de pensionare a profesoarelor! ”A fost o lacună a legislației trecute”
Ordonanță de Urgență pentru vârsta de pensionare a profesoarelor. Sursa foto: superbebe.ro

Guvernul Orban îndreaptă o lacună legislativă, după ce a anunțat că a adoptat, joi, un proiect de ordonanță de urgență care prevede că femeile care lucrează în instituțiile de învățământ se pot pensiona, opțional, la 65 de ani, în loc de 63.

Ordonanță de Urgență pentru vârsta de pensionare a profesoarelor

Ordonanța Guvernului Orban transpune astfel în lege o decizie a Curții Constituționale cu privire la vârsta de pensionare a cadrelor didactice.

„Un alt proiect de act normativ este o Ordonanță de Urgență pentru modfiicarea Legii educației în vederea armonizării acestei legi cu Codul Muncii și pentru implementarea unei decizii a Curții Constituționale în ceea ce privește vârsta de pensionare a personalului de gen feminin angajat în instituțiile de învățământ.

Guvernul a adoptat acestă ordonanță pentru a transpune decizia Curții Constituționale a României

A fost o lacună a legislației trecute în ceea ce privește vârsta de pensionare, posibilitatea ca persoanele de gen feminin, opțional, să decidă rămânerea în activitate până la vârsta de 65 de ani, așa cum este permis în Codul Muncii și pentru celelalte categorii de profesii.

Era o excecție, CCR a decis că este neconsituțional și prin urmare Guvernul a adoptat acestă ordonanță pentru a transpune decizia Curții”, a afirmat șeful Cancelariei Guvernului Ionel Dancă, joi, la finalul ședinței de Guvern.

Legislația în vigoare exceptează în prezent persoanele de sex feminin din învățământ de la posibilitatea de a se pensiona la 65 de ani, iar Curtea Constituțională s-a pronunțat în defavoarea acestei excepții.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×