Orban anunță întărirea DSP și schimbarea din funcții a celor care nu își fac treaba. „Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă nu instauram carantina la granițe”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 19:53
Orban anunță întărirea DSP și schimbarea din funcții a celor care nu își fac treaba. „Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă nu instauram carantina la granițe”
Organ anunță întărirea DSP și schimbarea din funcții a celor care nu își fac treaba. "Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă nu instauram carantina la granițe". Sursa foto: Hepta

Ludovic Orban a declarat, în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI, că măsura instaurării carantinei la granițe a fost una care a limitat răspândirea infecției cu coronavirus și a anunțat că cei aflați la conducerea autorităților abilitate să lupte împotriva COVID-19 vor fi dați afară dacă nu își fac treaba.

Premierul interimar laudă măsurile adoptate de autorități

„La ora actuala există 50 de cazuri diagnosticate. Cred că numărul de persoane infectate arat că toate deciziile pe care le-am luat au generat efecte. Aș vrea să mulțumesc personalului implicat pentru efortul pe care îl derulăm”, a declarat Ludovic Orban, premierul interimar.

Șeful Executivului a vorbit și despre instaurarea carantinei pentru cei veniți sin zone afectate de coronavirus, declarând că măsura a dus la limitarea răspândirii virusului COVID-19

„După cum ați putut constata, persoane infectate cu COVID-19, aproape toate erau fie în carantină, fie în izolare la domiciliu. Cred că trebuie să ne concentrăm pe câteva direcții de acțiune. Prima: întărirea DSP și schimbarea de urgență a acelora care nu-și fac datoria, sau directori care sabotează de a suplimenta efectivele de medici„, a mai spus Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, Orban anunță că a vorbit cu Monica Anisie, ministrul Educației, pentru ca doctorii școlilor, închise acum de autorități, să poată da o mână de ajutor în epidemia de coronavirus.

Medicii din școlile închise să ajute autoritățile

În plus, Orban a anunțat că a discuta cu minitrul transporturilor despre posibilitatea de a transforma spitalele militare în centre speciale pentru coronavirus.

„Există foarte mulți medici de școli, în rețeaua Ministerului Transporturilor sunt 15-16 spitale care trebuie să aibă capacitatea de a efectua toate procedurile de care avem nevoie”, a mai spus premierul interimar.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×