Operațiune de salvare în munții Bucegi! Două persoane au rămas înzăpezite

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 10:11
Operațiune de salvare în munții Bucegi! Două persoane au rămas înzăpezite GALERIE FOTO
Cei doi au fost salvați la timp de forțele de intervenție. Sursa foto - hepta.ro

Operațiune de salvare în munții Bucegi acolo unde două persoane au rămase înzăpezite. Aceștia au localizați de către operatorii 112 Dâmbovița. Mașina celor doi a rămas înzăpezită în apropierea Peșterii Ialomiței, din zona localității Moroeni.

Operațiune de salvare în munții Bucegi!

Fiind în zonă montană, cei doi nu știau dacă se află în județul Prahova sau în județul Dâmbovița. „Pentru a-i putea localiza rapid, operatorul STS din Centrul unic pentru apeluri de urgență Dâmbovița le-a transmis un link pe care să îl acceseze și astfel să le afle coordonatele geografice.

După activarea link-ului, informațiile de geolocalizare au fost transmise în Sistemul 112, fiind posibilă găsirea persoanelor de către forțele de intervenție într-un timp foarte scurt.

Două persoane au rămas înzăpezite

Din fericire, persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind ajutate doar să deblocheze autoturismul”, arată STS.

Mai mult de atât, STS anunță că până va fi implementată localizarea AM, pentru identificarea persoanelor care nu cunosc locul în care se află pot fi utilizate cele două metode alternative – link de localizare HTML 5 Geolocation 112 şi aplicaţia mobilă APEL 112.

Acestea permit transmiterea coordonatelor apelantului către Sistemul 112 şi afişarea acestora în platformele informatice. Pentru a putea fi localizat prin aceste metode este nevoie de un telefon cu GPS şi conexiune la internet.

Vă readucem aminte că meteorologii au emis în urmă cu o săptămână o avertizarea cod galben de viscol şi ninsori puternice. Vântul va sufla cu peste 80 de kilometri la oră, iar stratul de zăpadă va fi consistent au spus cei de la ANM

”Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În nordul Olteniei şi al Munteniei temporar va ploua, iar în intervalul menţionat se vor acumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi, izolat, 30 l/mp”, au transmis meteorologii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×