Omul care i-a împușcat pe soții Ceaușescu, dezvăluiri tulburătoare: ”Elena nu murise. Am îndreptat 30 de cartușe către ea, din motive umanitare”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
26/12/2019, 11:48
Omul care i-a împușcat pe soții Ceaușescu, dezvăluiri tulburătoare: ”Elena nu murise. Am îndreptat 30 de cartușe către ea, din motive umanitare”
Elena Ceaușescu a fost împușcată cu peste 30 de gloanțe din „motive umanitare”. Sursa foto: Hepta.ro

Au trecut 30 de ani de la căderea comunismului, iar seria dezvăluirilor despre moartea Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu continuă și în ziua de azi. Unul dintre parașutiștii care i-a împușcat pe soții Ceaușescu în ziua de Crăciun a dezvăluit motivul pentru care acești au fost ciuruiți. 

Elena Ceaușescu se zbătea și a fost împușcată cu peste 30 de gloanțe

Fostul președinte din perioada comunistă, Nicolae Ceaușescu, și soția sa, Elena, au fost judecați și condamnați la moarte în urmă cu 30 de ani. Soții Ceaușescu sunt în continuare unul dintre subiectele de discuție din ziua de azi și pentru faptul că mereu ies la iveală informații din ziua execuției, 25 decembrie 1989.

Căpitanul Ionel Boeru a fost primul care a deschis focul de armă asupra soților Ceaușescu, dar pentru că Elena „se zbătea”, Dorin Cârlan, unul dintre cei trei parașutiști care i-au împușcat pe Elena și Nicolae Ceaușescu vine cu noi dezvăluiri.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Realitatea Plus, Dorin Cârlan, a mărturisit că prima doamnă în stat a regimului comunist „se zbătea” acesta fiind motivul pentru care a fost împușcată cu peste 30 de gloanțe.

Ionel Boeru a deschis focul de armă asupra soților Ceaușescu, fără somație

„Mai este un amănunt. Ea nu murise, se zbătea și, atunci, cele 30 de cartușe le-am îndreptat către ea. Dar din motive umanitare, pentru că nu murea. Se zbătea pe acolo, pe jos”, a povestit parașutistul, scrie realitatea.net.

În același interviu Dorin Cârlan a mai adăugat că cel care a deschis focul de armă asupra Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu a fost Ionel Boeru. Se pare că acesta i-a împușcat pe soții Ceaușescu „fără nicio somație, fără nimic”. 

În ciuda faptului că au fost împușcați cu numeroase focuri de armă, fostul parașutist spune că Elena și Nicolae Ceaușescu nu au fost „ciuruiți” pentru că la morgă arătau destul de bine toaletați.

„Nu aș putea spune că au fost ciuruiți pentru că arătau destul de bine după ce au fost toaletați la morga spitalului”, a mai adăugat Dorin Cârlan pentru sursa menționată.

Ionel Boeru, mărturisiri din ziua execuției soților Ceaușescu

„M-am întors cu cei doi, am făcut șase pași și am ordonat foc. De la șold am tras trei serii. Primul a picat el și apoi ea s-a dus în stânga și a picat cu tâmpla dreaptă de beton. După ce am tras eu a tras următorul un singur cartuș, când s-a terminat execuția a tras și celălalt o rafală.

În schimb, soldatul care a avut conflict cu Elena Ceaușescu a tras și el în cele două cadavre și s-a mai tras și de pe transportor, lucru care mulți zic că nu e adevărat”, a spus Ionel Boeru pentru a1.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×